Öcalan’ın Avukatlarından İmralı İçin Görüşme Talebi: Yeni Bir Süreç mi Başlıyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM'de yaptığı Abdullah Öcalan önerisi sonrası, Öcalan’ın avukatları 44 aydır haber alamadıkları müvekkilleriyle görüşmek için yasal başvuru yaptı. Başvuru, siyasi çözüm arayışlarının gündeme gelmesine neden oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Meclis'te yaptığı açıklamanın ardından, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, 44 aydır haber alamadıkları müvekkilleri ile görüşmek için yasal başvuruda bulundu. Bahçeli, Abdullah Öcalan’ın TBMM’deki DEM Parti grup toplantısına katılmasını önererek dikkatleri üzerine çekti.

AVUKATLARDAN GÖRÜŞME TALEBİ

Öcalan’ın avukatları, 44 aydır kendisinden haber alamadıklarını belirterek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne yeni bir görüşme talebiyle başvurdu. Avukatlar, başvuruda sadece Öcalan'ın değil, İmralı'da tutuklu bulunan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüş talep etti.

AVUKAT GÖRÜŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR

Öcalan’a yönelik avukat görüşme yasağı, 2016 yılında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde başlamıştı. OHAL'in kaldırılmasının ardından da 6 aylık periyotlarla uzatılan yasaklar devam etti. Son yasağın ardından, son 8 yıl içinde en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı kararı verildi.

SİYASİ ÇÖZÜM ARAYIŞLARI GÜNDEME GELDİ

Bahçeli'nin bu beklenmedik açıklaması ve avukatların başvurusu, kamuoyunda yeni bir müzakere süreci veya siyasi çözüm arayışları olup olmadığı sorusunu gündeme taşıdı. Siyaset arenasındaki bu gelişmeler, terörle mücadele politikaları ve çözüm süreçleri açısından dikkatle izleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.