OceanGate'in Denizaltı Seferi Trajediyle Sonuçlanmıştı, OceanGate'e 50 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Kanada'da OceanGate'in Titanik enkazına düzenlediği turistik sefer trajik bir şekilde sona erdi; denizaltıda beş kişi kayboldu. Denizaltının patlaması sonrası hayatını kaybeden Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate'e 50 milyon dolarlık dava açtı ve şirketi ihmalkarlıkla suçladı.

Kanada'da OceanGate'in Titanik enkazına düzenlediği turistik sefer, trajik bir facia ile sonuçlandı. Denizaltı Titan, okyanusun derinliklerine yaptığı yolculuk sırasında kayboldu ve içinde bulunan beş kişi için yapılan 96 saatlik yoğun arama çalışmalarına rağmen hiçbir iz bulunamadı. Olayın ardından, denizaltıda hayatını kaybeden Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate'e 50 milyon dolarlık bir dava açarak şirketi ihmalkarlıkla suçladı.

Kanada'da OceanGate'in geçen yıl Titanik enkazına düzenlediği turistik sefer trajik bir şekilde sonuçlandı. Denizaltı ile enkaza yapılan yolculuk sırasında beş kişi kayboldu ve günlerce kayıp olan denizaltının enkazı sonunda bulundu.

Denizaltıda hayatını kaybeden Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate'e 50 milyon dolarlık bir dava açtı. Aile, şirketi ihmalkarlıkla suçluyor.

New York Post'un haberine göre, aile, denizaltı Titan'ın "sorunlu bir geçmişe" sahip olduğunu öne sürerek, Nargeolet'in OceanGate tarafından mürettebat olarak belirlenmesine rağmen, denizaltının kusurları ve eksiklikleri hakkında birçok bilginin gizlendiğini iddia ediyor.

Denizaltının okyanusun dibinde yüksek basınç nedeniyle patladığı tespit edildi. Denizaltı, 96 saat boyunca yoğun bir şekilde arandı; ancak oksijen kaynağının sona ermesi nedeniyle umutlar tükendi.

Ayrıca, denizaltının bir oyun konsolu kolu ile yönetilmesi de büyük tepki topladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.