Odatv, AYM kararı sonrası 4 yıllık aranın ardından okurlarıyla buluştu!

Odatv, Anayasa Mahkemesi'nin ifade özgürlüğü ihlali kararı sonrasında, 4 yıl süren erişim engelinin ardından tekrar okuyucularıyla buluştu. Mahkemenin kararıyla birlikte, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da erişim engeli kararını kaldırarak...

Anayasa Mahkemesi (AYM), Odatv'nin ortalama 4 yıl önce gerçekleşen erişimin engellenmesi kararına karşı bireysel başvurusunu geçen ay karara bağlamıştı. AYM'nin hak ihlali kararı Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmiş, sonrasında hakimlik, 6 Mart 2020'de verdiği erişim engeli kararını kaldırma kararı almıştı.

MAHKEME KARARI İLE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KORUNMASI

Mahkeme, erişimin engellenmesi kararının Anayasa'nın 26. maddesi ile güvence altına alınan ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar vererek, Odatv’nin erişime kapatılan tüm adreslerinin açılmasının önünde herhangi bir engel kalmadığını açıklamıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu da bu hükmü uygulayarak Odatv'ye yönelik tüm erişim engelleme işlemlerini kaldırmıştı.

ODATV OKUYUCULARI İÇİN ERİŞİM YENİDEN SAĞLANDI

Bugün ise tüm teknik işlemler tamamlandı. Odatv okuyucuları artık Odatv.com üstünden siteye giriş sağlayabilecek. Kanuna rağmen uzun yıllar boyunca kapalı tutulan Odatv, tekrar okuyucularıyla buluşmanın sevincini yaşıyor.

KANUNA RAĞMEN UZUN SÜRE KAPALI TUTULDU

Odatv kapatıldıktan sonra çıkan kanuna rağmen senelerce kapalı tutuldu. Meclis’te "Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" olarak görüşülen yasa, 13 Ekim 2022’de kanunlaştı. Ancak, Odatv'nin neredeyse 4 senedir kapalı tutulmasına rağmen, mahkeme kararı sonucunda erişim yeniden sağlandı.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE YAPILAN VURGULAMA

Yasanın çıkmasına rağmen Odatv, ifade özgürlüğüne vurgu yaparak uzun süre kapalı tutulmuştu. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, ifade özgürlüğünün korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"