ODTÜ Rektörlüğü’ne sanatçılardan yanıt: Hiçbir talebimiz olmadan şenlikte sahne alırız

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği'nin rektörlükçe iptal edilmesine sanatçılar anlamlı bir yanıt verdi.Üniversitelilerin sosyal etkinliklerini her defasında başka...

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği'nin rektörlükçe iptal edilmesine sanatçılar anlamlı bir yanıt verdi.

Üniversitelilerin sosyal etkinliklerini her defasında başka gerekçelerle engellemeye çalışan ODTÜ Rektörü Verşan Kök dün yeni hamlesiyle gündeme geldi. ODTÜ Rektörlüğü, her sene Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından Devrim Stadı’nda düzenlenen ODTÜ Şenliği’nin “mevcut teknik ve idari olanakları ile yetersiz olduğunu” ileri sürerek gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.

Topluluğun açıklamasının ardından birçok sanatçı, Moğollar, Haluk Levent, Berna Laçin, Dengin Ceyhan, Serkan Fidan, Pera, Sabahat Akkiraz, Niyazi Koyuncu, Ogun Sanlisoy ve Müşfik Can Saçıntı gibi sanatçılar Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla şenliğe herhangi bir ücret almadan katılabileceklerini açıkladı. Sanatçıların paylaşımları şu şekilde:

Moğollar: Bizim için ODTÜ konserlerinin her zaman ayrı bir yeri, keyfi olmuştur. ODTÜ Rektörlüğü’nün bu yanlıştan dönüp en köklü üniversite şenliğine sahip çıkacağını umuyoruz. ODTÜ’ye yakışan şenliği ortadan kaldırmak değil, her yıl büyüterek emsallerine örnek olmaktır.

Serkan Fidan: ODTÜ Rektörlüğü olanak yetersizliği sebebiyle Bahar Şenlikleri’ne izin vermemiş. Müzik sektörü içinde iyi kötü yer edinmiş eski ODTÜ’lü olarak rektörümüze sesleniyorum. Bahar şenliğini iptal etmeyin, yetersiz kaldığınız her alanda çözüm üreteceğime söz veriyorum!

Cem Özer: Ben de varım. Ömür Gedik de gelir. Okan Bayülgen de gelir. Ve daha pek çok kişi.

Haluk Levent: Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır! Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun. Valla para almayacağız ve ses-ışık tesisatını da kendimiz getireceğiz.. Haydi sayın Rektörüm!

Dengin Ceyhan: Piyanomu da getirip herhangi bir talepte bulunmadan ODTÜ ‘de seve seve konser veririm.

ODTÜ ‘nün geleneklerine yakışan organizasyonlar engellenilmemelidir...

Sabahat Akkiraz: ODTÜ bahar şenliği yapılsın ben ve ekibim keyifle türkülerimizi paylaşmaya gelelim. Destek için ne gerekiyorsa yapalım. ODTÜ bizim göz bebeğimizdir.

Ogün Şanlısoy: ODTÜ Rektörlüğüne

Siz gerekli izinlerin altına imza atın yeter...Gerisi zaten halledilir, geleneksel etkinliğe de devam edilir. Sevgi ve saygılar#ODTÜ #ŞenliğineSahipÇık

ALPER TAŞDELEN'DEN ÇAĞRI: BİZİM HER ZAMAN ODTÜ İÇİN OLANAĞIMIZ VAR

Yeniden Çankaya Belediye Başkanı seçilen CHP'li Alper Taşdelen, alınan karara ilişkin ODTÜ yönetimine çağrıda bulundu. Taşdelen, "İptal gerekçesi buysa ikinci önerimizi de yapalım; Şenlik yine ODTÜ’de, aynı yerlerinde ve her yıl olduğu gibi yapılsın. Maddi, teknik, tüm desteği belediye olarak biz verelim; biz karşılayalım. Bizim ODTÜ için her zaman olanağımız var! dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı