Ofis ortamında göz ardı edilen ayrımcılık: Kadınların maaş eşitsizliğiyle mücadelesi

Kadın ve Aile Çalışmaları ve Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Pelin Yantur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen bir konferansta konuştu. Yantur, kadın istihdamına odaklanan çalışmaları sonucunda en büyük sorunun cinsiyete dayalı ücret farklılığı olduğunu belirtti.

Yantur, kadın istihdamına odaklanan çalışmaları sonucunda en büyük sorunun cinsiyete dayalı ücret farklılığı olduğunu belirtti. Bu eşitsizliğin özellikle plaza çalışanları arasında belirgin olduğunu vurguladı.


İŞ DÜNYASINDA EŞİTLİK

Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik ve siyasi başarılarını kutlamanın yanı sıra, karşılaştıkları zorluklara da dikkat çekiyor. Kadın istihdamı konusunda hala önemli sorunlar olduğunu belirten Yantur, kadınların iş dünyasında eşit fırsatlara erişiminde güçlükler yaşadığını ifade etti. Bu sorunların toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ve çözüm gerektiren sorunları gözler önüne serdiğini söyledi. 

Yantur, kadınların karşılaştığı sorunların azaldığına dair olumlu gelişmelere rağmen, cinsiyete dayalı ücret farklılığının hala devam ettiğini belirtti. Ayrıca, geleneksel ev rolleri ile iş rollerinin bir arada yürütülememesi ve çalışma saatlerinin katılığının da önemli sorunlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Yantur, son olarak İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi tarafından düzenlenen bir konferansta, sektörel bazda önde gelen kadınların istihdamda yaşadıkları sorunları öğrencilere aktardığını ve kadınların gelişimine yönelik farkındalığı artırmayı amaçladıkları bir etkinlik düzenlendiğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ise kadın ve erkek arasındaki tek farkın kadının üstünlüğü olduğunu ifade ederek, kadınlara ve kadınların toplumdaki yerine büyük değer verilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası