Oğlunu öldüren babaya ‘Oğlu öldü, mağdur’ denilerek ceza verilmedi

İzmir’in Konak ilçesinde oğlunu kalbinden bıçaklayarak öldüren babanın yargılanan babaya, ‘maktulün oğlu olması nedeniyle mağdur olduğu’

İzmir’in Konak ilçesinde oğlunu kalbinden bıçaklayarak öldüren babanın yargılanan babaya, ‘maktulün oğlu olması nedeniyle mağdur olduğu’ gerekçesiyle ceza verilmedi.

Geçen şubat ayında alkollü haldeki Sertaç Özgizler, bir tartışma sırasında, mutfaktan aldığı bıçakla oğlu Soykan’ı kalbinden bıçakladı. Can havliyle evden çıkan genç koşarak indiği birinci katta yığılıp kaldı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine gelen sağlık ekibi gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Baba tutuklandıktan sonra hakkında ‘kasten öldürmek’ suçundan dava açıldı.

Savcı sanığın cinayeti kastla işlediğine kanaat getirerek müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da aynı yönde görüş bildirdi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında mütaalaya karşı son sözü sorulduğunda baba şunları söyledi: “Benim oğlum ölmüş, ben zaten gitmişim. Ben oğlunu çok seven bir babayım. Ben ona zarar vermedim.”

KARARA BİR HAKİM MUHALEFET ŞERHİ KOYDU

Mahkeme heyeti, sanığın oğluna yönelik eyleminin ‘taksirle ölüme sebebiyet verme’ niteliğinde olduğuna ve maktulun oğlu olması nedeniyle mağdur olduğuna kanaat getirerek ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Sanığa ruhsatsız bıçak taşıma ve bulundurma suçundan verilen beş ay hapis ve 20 gün adli para cezası da ertelendi. Sanığın tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliyesine karar verildi.

Öte yandan mahkeme heyetinde bulunan bir üye hakim, karara muhalefet şerhi koydu. Üye hakim gerekçe olarak ise sanığın duruşmalarda çelişkili ifadeler vermesini gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı