Oğlunu rehin alan madde bağımlığısı polisi tehdit etti: “Kapıyı açarsanız size ve çocuğuma sıkarım”

Ankara'da psikolojik sorunları ve uyuşturucu bağımlılığı olan bir birey, iki hafta önce boşandığı eşinden olan 7 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Polis müdahalesiyle, kapıyı açmaları halinde kendisine ve çocuğuna zarar vereceğini tehdit eden saldırgan baba etkisiz hale getirildi.

Ankara'da psikolojik sorunları ve uyuşturucu bağımlılığı olan bir birey, iki hafta önce boşandığı eşinden olan 7 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Polis müdahalesiyle, kapıyı açmaları halinde kendisine ve çocuğuna zarar vereceğini tehdit eden saldırgan baba etkisiz hale getirildi. Rehin alınan çocuk, 8 saatlik bir operasyon sonrasında kurtarıldı.

Olay, Çubuk ilçesinde gerçekleşti. Bilgilere göre, gece saat 23.00 sularında ilçe emniyet müdürlüğüne başvuran S.Y. adlı kadın, velayeti kendisinde olan 7 yaşındaki oğlu M.E.V.'nin boşandığı H.V. tarafından alıkonulduğunu ihbar etti. Polis ekipleri, şikayet üzerine harekete geçerek baba ile oğlun bulundukları evi belirledi.

Oğlunu rehin alan saldırgan baba olay yerindeki polisleri, "Kapıyı açarsanız size ve çocuğuma sıkarım," diyerek tehdit etti. Çevre güvenliğini sağlayan ekipler, H.V.'nin arkadaşı ve kardeşinin de katıldığı ikna çabalarına başladı. Ancak uzun süren ikna çalışmalarının sonuç vermemesi üzerine H.V.'nin arkadaşı E.Ç.'yi evden gönderme kararı alındı. E.Ç. evden çıktığı sırada ateş açan H.V., Polis Özel Harekat birimleri tarafından kol ve bacak bölgelerinden vurularak etkisiz hale getirildi. Saldırganın tedavisi için hastaneye kaldırılırken, olay yerinde bulunan kardeşi A.K. ve arkadaşı E.Ç. ile polislerden herhangi birinin yaralanmadığı belirtildi. Olay sırasında herhangi bir fiziksel zarar almayan mağdur çocuğun durumunun iyi olduğu bildirildi. Yaralı saldırgan baba ise hastaneye sevk edildi.

YÜKLÜ MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

H.V.'nin evinde yapılan aramalarda, kendi adına kayıtlı bir tabanca ve önemli miktarda uyuşturucu madde bulundu. Hâlihazırda psikolojik problemlerle ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele eden H.V. ile ilgili olarak, olayın detaylı bir şekilde soruşturulduğu ifade edildi.

"AİLESİ İLE PROBLEMLER YAŞADIKTAN SONRA OLMUŞ BU OLAY"

Olayla ilgili konuşan çevre esnafından Hüseyin Bilir, "Saldırganı tanıyorum, müşterimdi. Çocuğuyla sürekli alışverişe gelirdi. Hiç umduğum bir şey değildi bu olay. Herkes gibi ben de şaşırdım. Ailesi ile problemler yaşadıktan sonra olmuş bu olay. Eşiyle de ayrılmış. Olay anında buradaydım, olanları gördüm. Sabah geldiğimde üzücü olayların yaşandığını duydum. Polisler buradaydı. Çocuk son günlerde hep babası ile buralardaydı," dedi.

"PSİKOLOJİK SORUNLARI VARMIŞ"

Olayın diğer tanıklarından Mustafa Çaylı ise, "Olay saatlerce sürdü. Polis ekipleri geldi. Burada yaşayan ağabey, çocuğunu rehin almış. Saldırgan iki hafta önce eşinden boşanmış. Psikolojik sorunları varmış. Operasyon çok uzun sürdü. Silah sesleri duyduk. Çok korktuk," sözlerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve
Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı