OGM'den "yakıt parası verilmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği" iddiasına cev

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), "yakıt veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği" iddialarını yalanladı. İzmir'in Bergama ilçesinde başlayan orman yangını, yaklaşık 24 saat içinde kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), "yakıt veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği" iddialarını yalanladı. İzmir'in Bergama ilçesinde başlayan orman yangını, yaklaşık 24 saat içinde kontrol altına alındı. Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, helikopterlerin finansal sebeplerle yangına müdahale edemediklerini belirtmişti.

"İFTİRALAR ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEYİ ZAFİYETE UĞRATMAK AMAÇLI"

OGM'nin sosyal medya hesabından, söz konusu iddiaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, OGM tarafınca imzalanan helikopter kiralama sözleşmelerine, helikopterlerin pilotajları, tamir-bakımı ve yakıt giderlerinin dahil olduğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Bugüne kadar yüklenici firmaların hak ediş ödemeleri düzenli ve zamanında yapılmıştır. Ödemesi yapılmayan hiçbir kiralama işi olmamıştır. 'Yakıt parası verilmediği veya kiralama ücreti ödenmediği için helikopterlerin yangına müdahale etmediği, günlerdir kalkmadığı' iddiaları kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iftiralar orman yangınlarıyla mücadeleyi zafiyete uğratmak amaçlıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.