Öğrencilerden kadına şiddete tepki yürüyüşü!

Kastamonu'da öğrenciler, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı yürüyüş düzenledi. Siyah giysilerle yürüyen grup, güvenli sokaklar ve şiddetsiz bir toplum talep etti.

Kastamonu'da üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler, kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Kışla Parkı'ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı'na kadar devam eden yürüyüşe kentte yaşayan kadınlar da destek verdi. Çok sayıda öğrenci, siyah giysileriyle katılarak dikkat çekti.

Yürüyüşün ardından kadınlar adına açıklama yapan Avukat Şuheda Domurcuk, "Şiddetsiz toplum, güvenli sokaklar" talebinde bulundu. Domurcuk, İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan trajik bir olaya atıfta bulunarak, "Kız kardeşlerimiz İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in kaybı, içinde yaşadığımız toplumda mükerrer şiddet ve istismar eylemlerinin ne denli vahim bir noktaya geldiğini ortaya koyuyor. Bu eylemler ilk mağdurlar değil ve korkarız ki dur demedikçe son da olmayacak. Kötülüğün ve vahşetin sıradanlaşması, toplum vicdanını yitirmemize yol açacak. Çocuklarını ve kadınlarını koruyamayan bir toplumun güvenli bir geleceği olmayacaktır. Güvenli bir gelecek için barış ve huzuru tüm topluma vaat etmeliyiz" dedi.

Domurcuk, ayrıca Adalet Bakanlığı'nın 2024 yılı verilerine göre ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin yüzde 33,7'sinin uyuşturucu madde ile bağlantılı suçlardan ceza aldığını vurguladı. "Ülkemizde işlenen her üç suçtan biri uyuşturucu nedeniyle gerçekleşiyor. Bu istatistik, uyuşturucu ile mücadelenin acil bir gereksinim olduğunu gösteriyor. Toplum güvenliği açısından tehlike arz eden fikir ve inançların sınırlarının çizilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca, dijital zorbalık, siber suçlar ve çocuk pornografisi gibi konularla ilgili farkındalığın artırılması büyük önem taşıyor. Sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplumun tüm bireyleri için güvenli hale getirilmesini savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Yürüyüş sırasında bazı öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Basın açıklamasının ardından, katledilen kadın ve çocuklar için dua edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.