Öğrencilere ücretsiz ulaşım teklifi mecliste!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, öğrencilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.  Türkiye şartlarında öğrencilerin ekonomik olarak bir haftayı güçlükle geçirdiğini söyleyen CHP'li Tarhan,...

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, öğrencilerin ulaşımdan ücretsiz yararlanması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.  Türkiye şartlarında öğrencilerin ekonomik olarak bir haftayı güçlükle geçirdiğini söyleyen CHP'li Tarhan, "Birçok öğrenci hem çalışıp hem okuyor. En azından devlet eliyle öğrencinin ulaşımının ücretsiz olmasını sağlamalıyız" dedi.

DEVLET ÖĞRENCİSİNE SAHİP ÇIKMAYACAKSA KİME SAHİP ÇIKACAK
Tahsin Tarhan, “Tüm Avrupa öğrenci kimliğini göstererek devletlerarası seyahat ediyor. Devlet öğrencisine değer veriyor. Yarının siyasetçileri, doktorları, mühendisleri gözüyle bakıyor. Bizim öğrencilerimiz ise iki ilçe arasında seyahat etmek istediğinde dolmuş parası, metro parası ödüyor. Okul bitiyor, siyasilerin “Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok'' söylemleriyle karşılaşıyor. Sosyal devlet ilkesi doğrultusunda hazırladığımız bu kanun teklifi ile öğrencilerin, öğrenci kimliklerini göstererek ulaşımdan ücretsiz yararlanmalarını amaçlıyoruz.'' dedi.

ÖĞRENCİYE NAKİT ANLAYIŞIYLA DEĞİL GELECEĞİMİZ GÖZÜYLE BAKILMALI
Tahsin Tarhan, “Tüm Türkiye’de ekonomik kalkınmaya faydası olur, il ve ilçelerimiz hareketlenir anlayışıyla üniversiteler, meslek yüksek okulları açıldı. Ancak bu Üniversitelerin hiç birinin donanımı yeterli değil. Sırf buralara öğrenciler gelsin ilçe ekonomisi canlansın anlayışıyla hareket edildi. Öğrenciye nakit gözüyle bakılmaktan vazgeçilmelidir. Donanımlı, nitelikli, iyi almış bir neslin neler yapabileceğiyle ilgili birçok örnek vardır. Geleceğe yatırım yapmak istiyorsak mutlaka eğitime, öğrencilere ve bilime yatırım yapmalıyız. Ülkemiz için geri dönüşü en karlı olacak yatırım gençlere yapılacak yatırımdır'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!