Öğrencisini sınıf ortasında döven öğretmene para cezası verildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde öğrencisine şiddet uyguladığı ve hakaret ettiği iddiasıyla mahkemeye çıkan öğretmen, 3 bin lira adli para cezasına çarptırıldı. Madur öğrencinin avukatı itirazda bulunda işte detaylar...

İzmit'te öğrencisi M.H.Y.'yi (17) dövdüğü suçlamasıyla yargılanan Cafer D.'nin yargılanma sürecine devam edildi. Kocaeli 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, taraf avukatları katıldı. Tutuksuz yargılanan öğretmen C.D. ile mağdur M.H.Y. ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanık C.D'nin, mağdur M.H.Y'yi "basit tıbbı müdahaleyle giderilebilir ölçüde yaraladığı" gerekçesiyle 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis veya adli para cezasına çarptırılmasını, hakaret suçundan ise beraatini talep etti.

Katılan avukatı mütalaaya karşı diyeceklerinin bulunmadığını belirterek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı ise katılanda travmatik bulguya rastlanmadığını savunarak, "Katılan, raporda da belirtildiği gibi beden ve ruh bakımından kendisini savunabilecek, ifade edebilecek durumdadır. Ama görüntü kayıtları incelendiğinde gülüşmelerin yaşandığı, herhangi bir karşı koymanın gerçekleşmediği, şahit beyanlarından da şaka amaçlı eylemde bulunup gülüşmeler yaşandığı sabittir." diye konuştu.

Mahkeme, sanığın, hakaret suçundan beraatine, basit yaralama suçundan ise 3 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklamasının geriye bırakılmasına karar verdi.


NE OLMUŞTU?

Kocaeli'de 10 Haziran 2022'de, İzmit Mesleki Eğitim Merkezinde öğretmen C.D'nin, ders sırasında öğrencisi M.H.Y'yi (17) dövdüğü anların başka bir öğrenci tarafından cep telefonuyla kaydedilerek sosyal medyada yer alması üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
Arda Turan'dan Seçil Erzan İle İlgili Açıklama: "Helal paramızı gidip bankaya verdik!"
Yargı paketinde son durum ne? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak?
Türkiye ve Kuveyt arasında altı anlaşma imzalandı
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Önemli Uyarı: Değişikliği Yapmayanlar 13 Bin TL Ceza Ödeyecek!