Öğretim görevlisine ‘Tayyip’e sor’ davası

Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Bülend Nami Nomer, sınavında kullandığı "Tayyip’e sor" ve "Tayyip her zaman kazanır" ifadeleriyle gündem oldu. Yandaş medya tarafından hakaret sayılan bu durum, Nomer’in istifasına ve ardından ceza yargılamasına yol açtı.

Marmara Üniversitesi’nde uzun yıllar öğretim görevlisi olarak görev yapan Bülend Nami Nomer, sınavında yer alan esprili ifadeleri nedeniyle büyük bir tartışmanın merkezine oturdu. "Tayyip’e sor" ve "Tayyip her zaman kazanır" ifadeleri, yandaş medya tarafından hakaret olarak değerlendirildi ve Nomer’in kariyerini sonlandıran hukuki süreçleri tetikledi.

Barış Terkoğlu’nun yazısında Bülend Nami Nomer’in sınav sorularında kullandığı esprili ifadeler nedeniyle yaşadığı hukuki süreç ele alınıyor. Nomer, Marmara Üniversitesi’nde öğretim görevlisiyken, sınavında "Tayyip’e sor" ve "Tayyip her zaman kazanır" ifadelerini kullandı. Bu durum, bazı öğrenciler tarafından sosyal medyada paylaşıldıktan sonra yandaş medya tarafından hakaret olarak nitelendirildi ve Nomer hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Sonuç olarak, Nomer istifa edip emekli oldu, ancak hakkındaki idari soruşturmada "aylıktan kesme cezası" verildi. Ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili ceza soruşturması başlattı. Nomer, "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılanıyor ve duruşması yakında yapılacak. Yazı, Nomer’in 32 yıllık akademik kariyerinin esprili ifadeler nedeniyle sona ermesini ve yargı sürecini tartışıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.