Öğretmenler 5 ay aradan sonra mesailerine başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle eğitimlere uzaktan devam eden öğretmenler, 5 ay aradan sonra bugün okul mesaisine de başladı.

 

Yeni öğretim yılına hazırlık kapsamında mesleki gelişim programıyla öğretmenler okullarda mesailerine başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un EBA üzerinden açılış konuşmasıyla başlayan programda ilk ders, koronavirüs salgınına karşı koruyucu ve önleyici tedbirler ile okulda uyulması gereken kurallar oldu. Daha sonra Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı EBA üzerinden öğretmenlere seslendi. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

SELÇUK: TÜM PERSONEL HES KODUYLA TAKİP EDİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuşmasında, öğretmenlerin mevcut sağlık durumları konusunda detaylı bir rapor hazırladıklarını ve kronik hastalığı bulunan ya da 60 yaşın üzerinde olan öğretmenlerin hepsiyle ilgili bilgiye sahip olduklarını belirterek, “Bu öğretmenlerimizin en az riskle mesleki faaliyetlerini yürütebilmeleri için imkanlarımızı seferber ederek tüm kolaylığı sağlayacağız” dedi ve ekledi: “Öğretmenlerimizden öğrencilerimize, servis personelinden temizlik personeline okulla ilgili herkesin HES kodları marifetiyle takibi sağlanacak, herhangi bir risk durumunda Sağlık Bakanlığımızla birlikte çalıştığımız yazılım aracılığıyla okullarımıza bildirim yapılacak. EBA Destek Noktaları oluşturuyoruz. Bu sayede teknik donanıma ihtiyacı olan öğretmen ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Uzaktan eğitim imkanından yararlanamayan öğrenci ve öğretmen sayımızı en aza indirmek gayreti içerisindeyiz.”

‘OKULU VE ÖĞRENCİLERİ ÖZLEDİK’

Türkçe öğretmeni Ayşe Zehra San, heyecanlı olduklarını vurgulayarak, “Uzun zamandır okullarda değildik. O yüzden bayağı özledik. Umarım en kısa sürede öğrencilerimize de kavuşuruz. Çünkü çocuklarımızdan çok uzak kaldık. Evet uzaktan eğitim için de bayağı çabaladık ama yine de yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Aylardır okula gelemiyoruz o yüzden çok heyecanlıyım. Okulda olmak çok farklı bir duygu. Çocuklarla bir arada olmak onlarla iletişim kurmak için sabırsızlanıyorum” dedi. Öğretmenlerden Gülden Arslan ise uzun süredir meslekte olduğu için evde kalmanın kendisini çok zorladığını dile getirerek, okuluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu aktardı. Öğrencileri de burada görmeyi heyecanla beklediklerini belirten Arslan, şöyle konuştu: “Aylardır ne yazık ki öğrencilerimizden, okulumuzdan, işimizden uzağız. Bu bizim için gerçekten çok zor. Bizler bütün gün öğrencilerimizle birlikte olmaya, okulda koşturmaya alışmışız. O yüzden kendi adıma okulu çok özlediğimi söyleyebilirim. Gerçekten evde olmak öğrencilerden ayrı olmak çok zormuş. Umarım el birliğiyle tüm Türkiye’nin özverisiyle 21 Eylül’de okullarımızı açarız ve biz çocuklarımıza kavuşuruz. Biz burada onları bekliyoruz. Herkes lütfen kendi duyarlılığıyla bize yardımcı olsun ve çocuklarla kavuşmamıza destek olsun.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

TUS 1. dönem tercihleri başladı: 2024 TUS/1 tercihleri nasıl yapılır? (ÖSYM TUS başvuru kılavuzu)
TUS 1. dönem tercihleri başladı: 2024 TUS/1 tercihleri nasıl yapılır? (ÖSYM TUS başvuru kılavuzu)
2024 TR-YÖS/1 sınav neticeleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre YÖS sonuç tarihi
2024 TR-YÖS/1 sınav neticeleri ne zaman açıklanacak? ÖSYM takvimine göre YÖS sonuç tarihi
Son gün 31 Mayıs: Öğretmen atamaları için başvurular bugün başlıyor