Okan Buruk "Birinci sorumlu benim"

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys'a 1-0 mağlup olarak elendi. Teknik direktör Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada, takımın performansının hayal ettikleriyle örtüşmediğini belirtti. Buruk, Avrupa Ligi'ni kazanma hedefinde olduklarını vurguladı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda bugün İsviçre'nin Young Boys takımını ağırladı. RAMS Park'ta oynanan bu rövanş maçında Galatasaray, 1-0'lık skorla elendi. Maç sonrası teknik direktör Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

Buruk, "Hayal ettiğimizle maç içindeki performansımız örtüşmedi. Kağıt üzerinde oyuncular arasında belirgin bir kalite farkı var. Daha iyi bir oyun sergileyebilirdik. Burada geçtiğimiz yıl oynadığımız Molde maçına benzetiyorum. Bazen üstümüzde 5-10 kilo ağırlık varmış gibi hissediyoruz. Bu baskıdan kaynaklanıyor olabilir; bazen çok iyi hazırlansanız bile bu, etki yapabiliyor" dedi.

İlk yarıyı kötü geçirdiklerini belirten Buruk, "Ne paslarımız ne de dikine oyunumuz iyiydi. Çok fazla pas hatası yaparak rakibe geçiş şansı verdik. İkinci yarıda biraz daha dengeyi sağladık, rakip kaleye gittik ve pozisyonlar ürettik. Son bölümde daha çok rakip kalede oynadık. Maçı çevirecek fırsatlar yakaladık. Icardi'nin vuruşu rakipten döndü ve o pozisyon gol olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Mağlubiyetin sorumluluğunu üstlenen Buruk, "İlk sorumlu benim. Maça hazırlayan ve oyuncuları seçen teknik adam benim. Oyuncularım en iyisini yapmaya çalıştı. Muhteşem bir taraftar desteği vardı; maç öncesinde, sırasında ve sonrasında yanımızda oldular. Onların istedikleri galibiyeti getiremedik, bu yüzden üzgünüz" dedi.

Okan Buruk, takımının geçen sezon şampiyon olduğu için play-off turunda yer aldığını vurgulayarak, "Bu oyuncular kazandı ve yine kazanacak olan bu oyuncular. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Prestijli bir turnuvada olamamak üzücü ama ligdeki şampiyonluğa ve Avrupa Ligi'ni kazanmaya odaklanıyoruz. Bu potansiyele ve güce sahibiz. Şanssızlıklar da yaşadık; Davinson sakatlandı, Abdülkerim kırmızı kart gördü, ilk maçta Kaan yoktu. Geriden oyun kurmada zorluk çektik. Davinson'un eksikliği büyük bir kayıptı. Galatasaray, hedefine ulaşmak için yürümeliydi ama birkaç takviye ile şampiyonluk ve Avrupa'da yarışacak bir takım olacağız." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.