Okan Buruk: Büyük takımlardaki egolar yüzünden herkesi yönetmek zor

Trendyol Süper Lig'in 28. hafta maçında Beşiktaş derbide Galatasaray'ı konuk etti. Sarı-Kırmızılılar derbinin ikinci dakikasında bulduğu golle müsabakayı 1-0 kazandı ve yeniden liderliğe yükseldi. Okan Buruk galibiyeti değerlendirdi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'ı konuk ettiği derbide, rakibine 2. dakikada Al-Musrati'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 mağlup oldu ve Galatasaray, liderlik koltuğuna yeniden oturdu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının büyük bir özveriyle mücadele ettiğini ve maça odaklandıklarını belirtti. Buruk'un ifadelerine göre, Galatasaray ekibi son 10 günde dördüncü maçını oynadığı için yorgun ve eksikti ancak oyuncular maça odaklanarak gerekeni yapmaya çalıştılar. Oyuncularının maç boyunca iyi bir konsantrasyonla oynadığını ve büyük bir bölümde oyunu yönettiklerini ifade etti. İkinci golü atarak maçı daha rahat bitirebileceklerini dile getirdi.

'EGOLAR SORUN OLABİLİYOR'

"Bazen egolar çok fazla olabiliyor" "Bazı bölgelerde kısıtlıyız. Sağ bekte özellikle. Aurier inşallah en kısa zamanda dönerse o da bir opsiyon olacak. Icardi bugün yüzde yüzüyle oynamadı. Yine saha içinde takıma liderlik yaptı, oyun içinde kaldı. Arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalıştı. Sahada olup mücadele vermeyi seçti. Bu da benim için değerli. İyi bir takım olduğumuzda daha iyi şeyler yapabileceğimizi biliyoruz. Burada da tüm oyunculara pay düşüyor. İşimiz zor. Büyük takımlarda kadro genişliği çok fazla. Bazen egolar çok fazla olabiliyor. Herkesi yönetmek bazen zor olabiliyor. Burada en önemli şey Galatasaray’ın başarısı. Burada Galatasaray’ın başarısı için her şey yapmamız gerekiyor. Son haftalara girdik. Her zaman daha fazlasını yapmalıyız."


Ayrıca, Galatasaray'ın dış sahada oynadığı maçlarda atmosferin oyuncuları daha çok motive ettiğini belirtti ve taraftara teşekkür etti. Buruk, şampiyonluk yolunda kazanmak zorunda olduklarını ve önlerindeki 10 maçı da kazanarak ligi en iyi şekilde bitirmek istediklerini vurguladı. Oyuncuların her maça kazanmak için çıktığını ve içeride ve dışarıda oyunlarından taviz vermediklerini dile getirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Adana Demirspor, Luis Nani ile yolların ayrıldı!
Sakaryaspor, Süper Lig için play-off finalinde rakibine hazırlanıyor!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin günü ve saati belli oldu
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Cihan Çanak mesaisi yaptı!
Beşiktaş'ın Transfer Hedefi: Standard Liege'den Genç Yetenek!