Okan Buruk: "Cuma gününe kadar sol bek transferini sonlandırmak istiyoruz" dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Trendyol 1. Lig ekibi Bandırmaspor'u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında cuma gününe kadar sol bek transferini sonlandırmak istediklerini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda Trendyol 1. Lig ekibi Bandırmaspor'u 4-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yıl dönümüne değinen Buruk, "Öncelikle bugün ülke olarak yaşadığımız en kötü felaketinden birinin 1. yıl dönümü ve depremde kaybettiğimiz insanlarımızı önce rahmetle anıyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Yaşadıklarımızı bugün hala aynı şeyi yaşıyoruz. İnşallah bundan gerekli dersleri de çıkarmamız gerekiyoruz. Unutmadık, unutmamamız da gerekiyor. Miraç Kandili mübarek olsun" dedi.

Buruk, ayrıca sol bek transferini cuma gününe kadar sonlandırmak istediklerini belirtti. Galatasaray, Bandırmaspor'u 4-2 yenerek Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

"HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ziraat Türkiye Kupası'nda Bandırmaspor'u 4-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yoğun fikstürden geçtiklerini belirten Buruk, "Şubat ayında 8 maç oynayacağız. Bu anlamda çok faydalı oldu. Hepsi güzel, kazanmak güzel. İlk yarının sonunda 3-1 yaptık. İkinci yarıda ilk yarının altında oyun oynadık. Maçın sonunda 4-2'lik galibiyet. 3'ü kendi akademimizden 4 genç oyuncumuzu kullandık. Kendi içimizden genç oyuncuları sahada görmek benim için ayrı mutluluk. Hedefimiz kupayı kazanmak. Galatasaray müzesine tekrar bir kupa getirmek için Türkiye Kupası'nda aynı iddiayı sürdüreceğiz" dedi.

Ayrıca, yeni transfer Carlos Vinicius'un ilk maçını değerlendiren Buruk, "Carlos'un ilk maçı. Maçı bitirdi. Buraya hazır gelmişti. Takımı tanımaya ihtiyacı var. Bu bir süreç var. Golle başlaması güzel. Oyun içerisinde girdiği pozisyonlar oldu. Arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlar oldu" şeklinde konuştu.

"GENÇ FUTBOLCULARIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"

Karşılaşmada süre alan genç futbolculardan memnun olduğunu ifade eden Buruk, "Genç oyuncularımız en zor dakikalarda sahada çok rahattılar. Hepsine güveniyorum. Fırsat olsa hepsini oynatabilsek. Çok geniş bir kadromuz var. Bu maçlar da bizim için şans oluyor. Onların performansından memnunum" açıklamasında bulundu.

"CUMA GÜNÜNE KADAR SOL BEK TRANSFERİNİ SONLANDIRMAK İSTİYORUZ"

Transferde cuma gününe kadar vakitleri olduğunu hatırlatan Okan Buruk, "Burada ilk düşüncemiz sol bek. Oradaki alternatifler üzerinde görüşmelerimiz sürüyor. Cumaya kadar sonlandırmak istiyoruz. Bu anlamda çalışıyoruz. Bu dönemde transfer yapmak kolay değil. Kendi açımızdan baktığımızda transferlerin günlerinde Sacha'nın ayrılması, Angelino'nun çok geç ayrılması orada bizim süremizi daralttı. Devre arasında transfer zor oluyor. En iyisini yapmaya çalıştık. Sağ bek ve forvet transferi yaptık. Sırada sol bek transferi var. Onu da bitirirsek bu şekilde kapatmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"ZİYECH'İN 3-4 HAFTA İÇİNDE DÖNEBİLECEĞİNİ BEKLİYORUZ"

Sakatlığı bulunan Faslı futbolcu Hakim Ziyech'in durumu için sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Onunla ilgili kulüp açıklama yaptı. Tam olarak süreyi söyleyemeyiz. Yavaş yavaş bakacağız. Çok uzun bir süre olacağını düşünmüyorum. 2-2.5 ay yazılıyor, öyle süre beklemiyoruz. 3-4 hafta içinde dönebileceğini bekliyoruz. Ayağına kemik ödemi var. Net bir zaman vermeyeyim ama 2-2.5 ay değil" diye konuştu.

Okan Buruk son olarak Portekizli futbolcu Sergio Oliveira için ise, "O da önümüzdeki hafta dönüyor. Son yapılan kontrolleri iyi geçti. Önümüzdeki hafta saha çalışmalarına başlayacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

UEFA'dan Arda Güler'e Kritik Uyarı: Kurala Takılma Tehlikesi!
UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Napoli'ye transfer oluyor! Fenerbahçe taraftarını yıkan haber!
Ali Koç yeniden aday: Fenerbahçe seçimleri heyecanı