Okan Buruk da ırkçılık yaptı iddiası: UEFA ırkçılık soruşturmasına Başakşehir’i de ekledi

Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile Başakşehir arasında oynanan maçta Webo'ya ırkçı ifadelerde bulunan 4'üncü hakem Coltescu hakkında başlatılan soruşturmaya Okan Buruk'un ırkçı ifade kullandığı iddiasıyla Başakşehir'in de eklendiği öğrenildi.

 

Şampiyonlar Ligi maçında Paris Saint German ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maçta yaşanan ırkçılık olayı soruşturmasında yeni bilgiler ortaya çıktı.

Skor'dan Ali Güven'in aktardığına göre, ırkçılık tartışmasının yaşandığı sırada, ‘Çingene’ sözünü kullanan bir kişi yüzünden Başakşehir'e de soruşturma açıldı.

''BENİM ÜLKEMDE ROMANYALILAR ÇİNGENEDİR, AMA BEN ÇİNGENE LAFINI KULLANMAM''

Saha kenarında tartışmaların yaşandığı anlardaki sözler Romanyalı gazeteci Emanuel Roşu tarafından incelendi. Sözlerden bazıları gazeteci tarafından sosyal medya hesabından yayınlandı.

Roşu, paylaşımında Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk'un “Benim ülkemde Romanyalılar çingenedir. Ama ben çingene lafını kullanamam” dediğinin duyulduğunu iddia etti. Olayın, orta hakem Ovidiu Hategan’ın, futbolcular ile konuştuğu sırada yaşandığı gözleniyor. Ancak sözleri kimin kullandığı net olarak belli olmuyor. UEFA’nın ‘çingene’ sözü nedeniyle Başakşehir’i ırkçılık soruşturmasına dahil ettiği öğrenildi. Bu durumda, bu sözü söyleyen kişinin ve kulübünün ceza alması da olası. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesi de konuyla ilgili UEFA’nın Başakşehir’i de soruşturmaya dahil ettiğini doğruladı. UEFA, karşılaşma hakkında soruşturma başlatıldığını “UEFA, Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir arasında Şampiyonlar Ligi maçındaki olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüyor. Irkçılığın ve tüm biçimleriyle ayrımcılığın futbolun içinde yeri yoktur” ifadeleriyle duyurmuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İYİ Parti'den CHP'ye Geçiş: Bahadır Erdem Kararı
Kesici aletle yaralandı iddiası: Cezaevinde sinir krizi geçiren Dilan Polat tahliye mi oluyor
Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği, Resmi Gazete'de
Bela göz göre göre gelmiş: Lisede güvenlik görevlisine 5 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla dava
6 hükümet konağı ihalesi 825 milyon TL