Okan Buruk puan kaybı sonrası hakemleri hedef aldı: "VAR'dan uyarı gelmiyor"

Trendyol Süper Lig 16. haftasında Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, maçın ardından VAR sistemi üzerinden hakem kararlarına sert eleştirilerde bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 16. haftasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Sivasspor maçının ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, hakem kararlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Maçın ilk yarısında Sivasspor'un 5'li savunma taktiği karşısında zorlanan Galatasaray, iki direkten dönen şutla skoru değiştiremedi. Teknik direktör Okan Buruk, ilk yarı sonunda buldukları golle avantaj sağladıklarını belirtti. 

"TOP KALEYE DE GİTMİYORDU AMA BUNLARA PENALTI VERİYORLAR."

İkinci yarıda kontrolü ellerinde tuttuklarını ancak daha fazla gol için rakip kaleye gitmeleri gerektiğini söyleyen Buruk, rakibin çaba sarf ettiğini ve şanssız bir penaltıyla karşılaştıklarını ifade etti. Kerem Demirbay'ın eline çarpan topun penaltıyla cezalandırılmasına anlam veremediklerini dile getirdi. Buruk, "Sivasspor 5'li savunmayla başladı, topu bizlere bıraktı. İlk yarı 2 tane direk var. İlk yarı sonunda golü bulduk. İkinci yarı top bizdeydi fakat ikinci golü bulmak için daha çok rakip kaleye gitmeliydik. Rakibimiz de çaba sar etmedi. Bizim kaptırdığımız toplarla çaba sarf etti. Devamında şanssız penaltı oldu. Kerem Demirbay'ın kolu açıktı elle oynama niyeti yoktu, top kaleye de gitmiyordu ama bunlara penaltı veriyorlar." dedi.

VAR ELEŞTİRİSİ

Okan Buruk, VAR sisteminin yetersizliğine dikkat çekerek, "VAR'dan uyarı gelmiyor zaten" şeklinde bir eleştiri yaptı. Abdülkadir'in elle oynadığı bir topun VAR'dan uyarı almadığını belirten Buruk, ikinci golü atamamanın kendilerini suçlamaları gereken bir nokta olduğunu vurguladı. Buruk, "Bir tane Abdülkadir'in topa eliyle uzandığı top penaltı gibi gözüktü. VAR'dan uyarı gelmedi, genel anlamda gelmiyor zaten. Kendimizi suçlayacağımız yer ikinci golü atamamak." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın teknik direktörü, maçın skorunu değerlendirirken ikinci golü atamamanın takımın performansını olumsuz etkilediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

UEFA'dan Arda Güler'e Kritik Uyarı: Kurala Takılma Tehlikesi!
UEFA Avrupa Ligi'nde Finalistler Belli Oldu!
Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: İmzalar Atılıyor!
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Napoli'ye transfer oluyor! Fenerbahçe taraftarını yıkan haber!
Ali Koç yeniden aday: Fenerbahçe seçimleri heyecanı