Okan Buruk'un derbi karnesi!

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'la karşılaşacak. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, bu derbide 6. kez sahada olacak. Buruk, Galatasaray'la Beşiktaş'a karşı 5 maçta 3 galibiyet elde etti. İki takımın mücadelesi, RAMS Park'ta futbolseverleri bekliyor.

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında bugün oynanacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, bu önemli karşılaşmada 6. kez sahada olacak. RAMS Park'ta gerçekleşecek bu kritik mücadele öncesinde Okan Buruk'un derbi karnesi mercek altına alındı.

Okan Buruk, Galatasaray’ın başında, Beşiktaş’a karşı biri Süper Kupa olmak üzere toplamda 5 maçta görev aldı. Bu karşılaşmalardan 3'ünü kazanırken, 2'sinde mağlup oldu. Buruk'un teknik direktörlüğündeki Galatasaray, bu derbilerde 6 gol atarken, kalesinde ise 10 gol gördü.

Son 2 sezonunda Süper Lig'de şampiyon olan Buruk, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı elde ettiği galibiyetlerle büyük avantaj sağladı. Galatasaray, Buruk yönetiminde Fenerbahçe ile oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti; bu müsabakalarda toplamda 9 gol atıp, 2 gol yedi.

Beşiktaş'a karşı ise son 2 sezonda Süper Lig'de 4 kez karşılaşan Galatasaray, bu maçların 3'ünü kazanırken, 1'inde kaybetti. Bu karşılaşmalarda 6 gol atan sarı-kırmızılı takım, 5 gol de kalesinde gördü. Ancak, Okan Buruk, bu sezonun başında Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı mağlup oldu.

Okan Buruk'un Galatasaray dışındaki geçmişi de dikkat çekiyor. Daha önce Elazığspor, Gaziantepspor, Sivasspor, Akhisarspor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir gibi takımlarda teknik direktörlük yapmış olan Buruk, Beşiktaş ile 12 kez karşılaştı. Bu maçlarda 8 kez mağlup olan Buruk, 3 kez de beraberlik elde etti. Beşiktaş'a karşı elde ettiği tek galibiyetini ise 2019-2020 sezonunda Başakşehir’in teknik direktörü olarak sahasında 1-0 kazandığı maçla elde etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.