Öksürük problemlerine son!: Soğan ve bal karışımı!

Grip hastalıklarının peşinden aylar süresince gitmeyen öksürük problemininin önüne geçebilmek için soğan ve bal tüketmeniz yeterli. Sarasında 'geçmeyen öksürük' ya da 'kuru öksürük' isimleriyle bilinen bu durumu önlemek için soğan ve bal kürünü uygulayın. İşte karışımın hazırlanışı...

Eylül ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıklarda ani düşüşler görülürken, yaklaşan kış mevsimi beraberinde hastalıklara karşı yeni önlemler alınmasını mecburi kılıyor. Doktorlar, özellikle mevsim geçişlerinde sık rastlanılan grip gibi hastalıkların peşinden kronikleşen öksürük probleminin ciddi bir mesele olduğuna dikkat çekiyor. 

Halk arasında 'kuru öksürük' ve 'geçmeyen öksürük' isimleriyle bilinen bu durum, grip sonrası tüm semptomlar ortadan kalksa bile aylarca öksürük problemininin çözülememesine yol açıyor. Bazen kendinizi çok iyi hissetseniz bile öksürük bir türlü geçmek bilmez. Böyle durumlarda bitkisel çözüm yollarına başvurmanız gerekiyor. 

Soğan ve bal kullanarak hazırlayabileceğiniz bir karışım, öksürüğü ve gribi hafifletmek için etkili bir yöntem sunuyor. 

NASIL HAZIRLANIYOR? 

Hazırlanışı oldukça kolaydır. İlk olarak, bir adet kuru soğanı büyük parçalar halinde doğrayın. Üzerine bir yemek kaşığı bal ekleyin ve bu karışımı bir kavanozda en az 3 saat bekletin. Ardından, oluşan sıvıyı süzerek için. Soğan, vücuttaki enfeksiyonları giderir ve bağışıklık sistemini güçlendirirken, bal da vitamin ve minerallerle enerji ve güç sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.