Oktay Vural'ın 'yenilenme' çağrısı MHP kanadında tartışmaya yol açtı

Eski Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, partisinin de içinde yer aldığı Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirileri, Milliyetçi Hareket Partisi kanadında tartışma yarattı.

Vural’ın “Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği” konuşulurken öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi yönetiminden bir kişi, "Partimize Vural’ın ‘İYİ Parti’ye geçmek istediği’ yönünde bilgiler de geliyor” dedi.

Vural, katıldığı bir TV programında, Türkiye’deki ekonomi yönetimini ve siyaset iklimini eleştirmişti. Türkiye’de korku ikliminin olduğunu da belirten Vural, “Yenilenmemiz gerek” demişti. Vural’ın sözleri MHP’de de tartışmaları beraberinde getirdi. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, kulislerde, “parti politikasına aykırı açıklama ve beyanlarda bulunduğu” gerekçesiyle, halen MHP’nin üyesi olan ancak aktif görevde bulunmayan Oktay’ın “Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilebileceği” konuşuluyor.

Söz konusu haberde Vural ile ilgili henüz bir disiplin sürecinin başlatılmadığı bilgisini paylaşan "parti yönetiminden bir kişi, “Sayın Vural’ın yaptığı açıklamalar, kendi görüşüdür. Parti olarak, ‘Vural bunları söylemiş, hakkında hemen bir disiplin işlemi başlatalım’ gibi bir tavırdan yana olmayız. Bir üyenin merkez disiplin kuruluna sevki için parti politikalarına aykırı hareket ve beyanlarda bulunması ve bunun devamlılığı gerekli tüzük kurallarımıza göre. Ancak elbette ki Vural ile ilgili süreci takip ederiz. Ayrıca partimize Vural’ın ‘İYİ Parti’ye geçmek istediği’ yönünde bilgiler de geliyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"
İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!