Okuduğu için Canan Kaftancıoğlu’nun cezası arttırılmıştı! İşte Nazım Hikmet’in o şiiri!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 5 ayrı suçtan yargılandığı davada 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Kaftancıoğlu'nun bir önceki duruşmadan sonra okuduğu Nazım Hikmet şiirini de...

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 5 ayrı suçtan yargılandığı davada 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Kaftancıoğlu'nun bir önceki duruşmadan sonra okuduğu Nazım Hikmet şiirini de pişman olmadığına delil olarak gösterip ceza için erteleme kararı vermedi.

Sosyal medya hesabından 7 yıl önce yaptığı paylaşımlar gerekçesi ile 5 ayrı suçtan yargılanan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme; Kaftancıoğlu'nu; “Terör propagandası yapmak” suçundan 1 yıl 6 ay “kamu görevlisine alenen hakaretten” 1 yıl 6 ay 20 gün, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay, “Devleti alenen aşağılamak” suçundan 1 yıl 3 ay, “halkı kim ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti tarafından, duruşmadaki tutum ve davranışlarından dolayı pişmanlık duymadığı belirtilen Kaftancıoğlu’na verilen cezaya erteleme uygulanmamasına karar verdi.Canan Kaftancıoğlu'nun 18 Temmuz'daki celse sonrasında adliye önünde basın açıklaması yaparken okuduğu Nazım Hikmet'e ait şiiri de pişman olmadığına delil gösterildi. İşte Kaftancıoğlu’nun cezasını arttıran ve verilen cezanın ertelenmemesine neden olan o şiir.

Sen bu kavgada

bir nokta bile değil,

bir küçük, eğri virgül,

bir zavallı vesilesin!..

Ben kızabilir miyim sana?

Sen de bilirsin ki, benim adetim değildir

bir posta tatarına

bir emir kuluna sövmek,

efendisine kızıp

uşağını dövmek!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak