Okul müdürü açığa alındı, 'Hafif otistiğe karşı değiliz' diyen muhtar hala görevde!

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Millî Eğitim Bakanlığı iddiaların ardından okul müdürü Kuddusi Kurt açığa alındı. "Hafif otistiğe karşı değiliz" açıklaması yapan muhtar ise hala görevde.

Aksaray Mehmetçik İlköğretim Okulu’nda bir grup veli, okuldaki özel eğitim sınıfının kapatılmasına karşı hafta başından bu yana eylem düzenliyor. Dün akşam saatlerinden Aksaray’da bir okulda otizmli çocukların sınıfının kapatılması için başlatılan protesto iddiaları sosyal medyanın gündemine oturdu. Kısa sürede çok sayıda sivil toplum örgütü, otizmli çocukların ve ailelerinin taciz edilmesi iddiaları hakkında açıklama yaparak olayı kınadıklarını ve takipçisi olacaklarını duyurdu.

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Millî Eğitim Bakanlığı iddiaların ardından okul müdürü Kuddusi Kurt'u açığa aldı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ankara’dan Aksaray’a müfettiş gönderdik. Otizmli çocuklarımız için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Kaynaştırma değil bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. Destek eğitim odalarının yüzde yüz elli arttırdık" diye konuştu.

MUHTAR HALA GÖREVDE!

BBC Türkçe’ye konuşarak, ‘hafif otistiğe karşı değiliz’ diyen mahalle muhtarı Şükrü Genç, “Biz orada hiçbir özürlüye, hafif otistiğe karşı değiliz. Ama okula yakınlarda 17 tane ağır otizmli öğrenci geldi. Bu sebeple durum değişti. Velisinin hep yanında olması gerekiyor. Sınıfları ayırdık ama teneffüste mecburen birbirlerini görüyorlar. Ağır otizmli olanların yaşları 14-16. Bu durum rahatsızlık yaratıyor.” dedi.

Okul müdürü görevden alındı ancak otizmli çocukların yuhalandığı eylemin destekçilerinden biri olan muhtar, yaptığı açıklamada açık bir şekilde ayrımcılık yaptığı ve ayrımcılığı desteklediği halde görevine hala devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor