Okulda bazı öğrencilerin ateşinin 39 derece olduğu ileri sürülürken, durum CİMER’e şikayet edildi

Eğitimciler okulların açılması için bugün kabine toplantısında çıkacak sonucu beklerken, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesindeki özel bir okulun bugün yüz yüze eğitimlere başladığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün gerçekleşecek kabine toplantısının sonucuna göre eğitime başlanacağını duyurdu. Eğitimciler okulların en yakın tarih olarak yarın açılmasını beklerken, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde özel bir okul bugün açılış yaptı. Okul velilerinden birinin çektiği görüntüde okul bahçesinde bekleyen çocuklar görülüyor.

Ayrıca okul yöneticilerinin de olduğu bir Whatsapp grubunda, İngilizce olarak öğretmenlere “Tüm öğretmenler sınıflarına lütfen. Öğrencilerin sınıflarından ayrılmalarına izin verilmeyecek. Aralarda öğretmenler sınıflarında kalsın” diye uyarıda bulunuldu.

Okulun açılışıyla ilgili CİMER’e de şikayette bulunuldu. Şikayette okulun Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni olmamasına rağmen 1 Mart’ta açılış yaptığına dikkat çekilerek, okulda bazı öğrencilerde koronavirüs belirtilerinin olduğu iddia edildi. Şikayette şunlar belirtildi:

“Defterdar Mahallesi Mutlugül Sokak No:8-10 Eyüpsultan İstanbul adresinde Fatih kampüsü bulunan .... Bilim ve Teknoloji Okulu 1 Mart itibariyle Valilik ve Bilim Kurulu kararlarına muhalefet ederek yüz yüze eğitime başlamıştır ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Okulda 39 derece ateşli bir çocuk ve 3 kardeşinin bulunduğu belirtilmektedir. Daha önce Kasım ayında okulda eksi ikideki konferans salonunda hafta sonu toplantı yapıldığı havalandırmanın iyi olmadığı belirtilmiştir.  Öğretmenlerin orada tutulması doğru değildir diye itiraz eden, gelmek istemediğini belirten bir öğretmene ters cevap verilmiş ve o öğretmen o gün gerçekten korona olmuştur.  Mobbing uygulayarak öğretmenlerin ve öğrencilerin sağlık hakkını ihlâl eden bu kurum hakkında gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

Telefonla ulaştığımız okul yöneticileri, okulun açıldığını inkar etmezken “Sizi yetkili biri sizi arayacak” dedi. Haberin yayına girdiği saat itibariyle okul yönetiminden arayan olmadı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'ye çevrildi (2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri)
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
Özel Okullarda "Hayalet" Öğrenci İddiaları!
Yaz tatili için geri sayım: Okullar ne zaman kapanacak, kaç gün kaldı? (2024 MEB tatil takvimi)