Okullar ne zaman açılacak? Okullarda yüz yüze eğitim olacak mı?

Okullarda yüz yüze eğitim olacak mı, kaç gün olacak? Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin yüz yüze olması için hazırlıkları sürdürüyor. Recep Tayyip Erdoğan, bu konudaki net kararın Kabine toplantısında verileceğini duyurdu.

Koronavirüs koşulları ve aşı olma oranları çerçevelerinin değerlendirileceği Kabine Toplantısı gündeminde, ülke genelini ilgilendiren konular da yer alacak. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu “İnşallah yapacağımız ilk Kabine Toplantısı’nda durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi” açıklaması, pek çok kişinin Kabine Toplantısı kararlarına odaklanmasına neden olmuştu.

Kabine Toplantısı kararları ve sonuçları, Erdoğan tarafından millete sesleniş konuşması ile açıklanacak. Kabine içerisinde bulunan bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bu hafta yapılacak olan Kabine Toplantısı’nda vaka sayısındaki son durum ve yüz yüze eğitim ele alınacak. Vaka sayılarında yaşanan artışla aşı yaptırmayanların durumu da kritik toplantıda masaya gelecek. Milli Eğitim Bakanı Özer’in sunum yapacağı toplantıda eğitim öğretimle ilgili nihai kararın verilmesi bekleniyor.

“OKULLAR AÇILACAK MI?”

Eğitim gündemine ilişkin sorulara da yanıt veren Erdoğan yüz yüze eğitimin yapılacak kabine toplantısında görüşüleceğini belirterek şunları söyledi:

Kabine toplantısında yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz

Türkiye’de ve dünyada vaka sayılarında yeniden bir artış söz konusu. Özellikle Kurban Bayramı’nın ardından artan vaka sayıları 20 bin seviyesini geçti. Bu yüzden alınacak “Yeni tedbirler olacak mı?” sorusunun cevabı merak ediliyor. Bu konuyla ilgili henüz net bir bilgi bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalar ile yeni tedbirlere yönelik soru işaretleri yanıt bulacak.

KABİNE TOPLANTISINDA YASAK KARARI ALINACAK MI?

Erdoğan Kabine Toplantısı hakkında şu ifadelerde bulunmuştu;

İnşallah yapacağımız ilk Kabine Toplantısı’nda durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi.

Aleyhe döndü, bunu tekrar lehe döndürmemiz lazım. Normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içindeyiz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final takvimi: AÖF final sınavları ne zaman?
Bursluluk sınav neticeleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2024 İOKBS sınav sonuç tarihi)