Okullarda cep telefonu yasaklanıyor! Teneffüs de dahil olmak üzere kullanıma izin verilmeyecek

İngiltere, öğrencilerin dikkatini dağıtan cep telefonlarına karşı sert tedbirler almaya hazırlanıyor. Öğrencilerin okul günü boyunca cep telefonu kullanımının yasaklanmasıyla ilgili alınan karar, eğitim kalitesinde belirgin bir artışın hedeflendiğini gösteriyor.

İngiltere, öğrencilerin dikkatini dağıtan ve eğitim sürecini olumsuz etkileyen cep telefonlarına karşı önemli bir karar aldı. Ülkede cep telefonu kullanımını yasaklamaya hazırlanan İngiltere Eğitim Bakanlığı, öğrencilere okullarda artık cep telefonu kullanımının yasaklanacağını duyurdu.

UNESCO'NUN ÇAĞRISI VE ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), sanal zorbalık ve ders kesintilerine neden olan cep telefonlarının okullarda yasaklanması için çağrı yaparken, hükümetin yaptırdığı araştırmalar da cep telefonlarının eğitimdeki olumsuz etkilerini vurguladı. Ortaya çıkan verilere göre, ortaokul ve lise öğrencilerinin önemli bir kısmı derslerin cep telefonları sebebiyle kesintiye uğradığını belirtti.

OKULLARDA YASAKLAMA ÇALIŞMALARI VE DESTEKLENEN POLİTİKALAR

Öğrencilerin dikkatini dağıtan cep telefonlarına karşı alınan tedbirler kapsamında, okul müdürlerine teneffüsler de dahil olmak üzere okul günü süresince cep telefonu kullanımının yasaklanması destekleniyor. Ayrıca, cep telefonlarının okula hiç getirilmemesi veya okul girişlerindeki kilitli kutulara teslim edilmesi gibi uygulamalar da hayata geçirilecek.

EBEVEYNLERİN ENDİŞELERİ VE DESTEKLENEN POLİTİKALAR

Açıklamada, ebeveynlerin çocuklarının cep telefonuyla geçirdiği zamandan endişe duyduğu ve çoğunluğunun okullarda telefon kullanımının yasaklanmasını desteklediği belirtildi. Özellikle, ortaokul ve liselerdeki ebeveynlerin endişe oranının yüksek olduğu vurgulandı.

YETKİLİLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Eğitim Bakanı Gillian Keegan, okullara cep telefonu kullanımını engelleme ve davranış gelişimini destekleme yetkilerinin verileceğini açıkladı. Benzer şekilde, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanı Michelle Donelan, teknolojinin çocukların eğitimi üzerindeki olumsuz etkilerini önlemek adına bu adımın atıldığını ifade etti.

Cep telefonlarının okullarda yasaklanmasıyla ilgili yapılan bir okulda elde edilen sonuçlara göre, eğitim kalitesinde belirgin bir artış ve öğrencilerin daha huzurlu bir ortamda eğitim almaları sağlanmıştır. Bu uygulamanın diğer ülkelerde de benimsendiği ve benzeri politikaların hayata geçirildiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor