Okullarda şube seçimi karmaşası!

Millî Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda öğrenci şube seçimlerini kendisi belirledi. Amaç, öğretmen seçimindeki sorunları çözmek.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez uygulamaya koyduğu düzenleme ile birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıflarda öğrenci şube seçimlerini bakanlık tarafından belirlemeye başladı. Bu adım, öğretmen seçiminde yaşanan sorunları çözmeyi hedeflese de, kaynaştırma öğrencileri ve beşinci sınıflardaki dil sınıfı uygulamalarında karmaşaya yol açtı.

Duvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre, MEB, velilerin birinci sınıflarda öğretmen seçmesini ve öğretmen seçiminde ücret ödenmesini engellemeyi amaçlıyor. Ancak, bakanlıkça belirlenen sınıflarda, özel eğitime ihtiyaç duyan kaynaştırma öğrencilerinin birden fazla olması gibi sorunlar ortaya çıktı. Eğitimciler, velilerin öğretmen seçme isteğinin, bakanlığın öğretmenler arasında sözleşmeli, kadrolu, ücretli, uzman ve başöğretmen gibi statü farkları yaratmasından ve velilerin çocuklarına "nitelikli" eğitim sağlama endişesinden kaynaklandığını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.