Okullarda yoklama alınacak mı?

Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı diyebiliriz. 6 Eylül itibariyle tüm seviyelerde yüzyüze eğitim başlamış olacak. Peki okula gelmeyenler yok mu yazılacak? İşte bu konuya ilişkin tüm detaylar.

 Yaklaşık olarak 1.5 yıldır okulların kapalı olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Hatırlanacağı üzere Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkmıştı. Koronavirüs vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte okullar da kapanmıştı.

2020 Mart ayından beri pek çok sınıf kademesinde dersler uzaktan olarak devam etti. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yüzyüze eğitim de uzun bir aradan sonra tekrardan başlamış olacak.

Bu hususta öğrencilerin en çok merak ettiği şey yoklama alınıp alınmayacağı. Hali hazırda Milli Eğitim Bakanlığı bu konu hakkında net bir açıklamada bulunmadı. Hibrit bir model seçeneği sunulmadığı için derslerin zorunlu haller dışında yüzyüze verileceğini söyleyebiliriz. Peki bu ne anlama geliyor. Eğer dersler yüzyüze devam edecekse devam zorunluluğu da aranacaktır. Dolayısıyla yoklama alınması ve öğrencilerin yok yazılması muhtemel görünüyor.

Tabi ki bir kez daha belirtmemiz gerekiyor. Henüz bu konu hakkında yapılmış net bir açıklama yok. Büyük bir aksilik olmazsa okullar açılana kadar bu konuda net bir açıklama yapılmasını bekleyebiliriz. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bu konu ile ilgili bir açıklamada bulunursa direkt olarak takipçilerimizle paylaşacağız.

Apple katlanabilir iPhone’da karar aşamasında

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K
BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı randevu oluşturma tarihleri açıklandı (BİLSEM 2024 takvimi)
ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak
Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
AUZEF Bahar Dönemi vize sınavları ne zaman, saat kaçta?