Öldürüldü sanılan İranlı General İsmail Kaani ortaya çıktı!

İsrail'in Beyrut saldırısında öldüğü veya yaralandığı iddia edilen Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani, iki hafta sonra Tahran'da ilk kez ortaya çıktı. Kaani, saldırıda yaşamını yitiren Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın cenaze törenine katıldı ve hakkında çıkan spekülasyonları böylece sonlandırdı.

İsrail'in Beyrut'taki saldırısında öldüğü ya da yaralandığı ve ardından İsrail'e bilgi sızdırma suçlamasıyla Devrim Muhafızları tarafından sorgulandığı ileri sürülen Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, yaklaşık iki hafta sonra ilk kez Tahran'da görüntülendi.

CENAZE TÖRENİNDE GÖRÜNTÜLENDİ  


İran devlet televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde, Kaani'nin, 27 Eylül'de Beyrut'ta düzenlenen İsrail saldırısında hayatını kaybeden Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın Tahran'a getirilen cenazesinde yer aldığı görüldü. Törene Kaani'nin yanı sıra çok sayıda İranlı siyasi ve askeri yetkili de katıldı.

Kaani'nin, Beyrut'ta Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüştüğü ve Nilfuruşan'ın öldüğü saldırıda hedef alındığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu olayın ardından Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyaret etmişti.

AKIBETİ HAKKINDA SPEKÜLASYONLAR  


4 Ekim'de Batı basınında, Kaani'nin İsrail'in saldırısında hayatını kaybettiği veya yaralandığına dair iddialar ortaya atıldı. Daha sonra, Devrim Muhafızları tarafından İsrail'e istihbarat sızdırdığı gerekçesiyle sorgulandığı ve sorgu sırasında kalp krizi geçirdiği öne sürüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.