'Ölüm çelmesi' İsimli Tiktok Akımı, Genç Kızın Hayatını kararttı! Aileler Çocuklarını Uyarsın!

17 yaşındaki genç kız, basketbol ve ragbi sporlarında geçen 9 yıl boyunca çeşitli madalyalar kazandı. Milli takım hayalleri kuran genç kız, ancak iki arkadaşının gerçekleştirdiği 'TikTok şakası' sonucunda mağdur oldu. İşte olayın detayları...

 

Antalya'nın Kepez ilçesindeki bir yurtta konaklayan spor lisesi 11. sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki Nilsu Ö., 2 Ocak 2024 Salı günü sınava çalıştığı sırada iki arkadaşının TikTok videosu çekeceklerini söylemesi üzerine onların yanına gitti. İddiaya göre, arkadaşları ayağa kalkan Nilsu Ö.'ye şaka yapmak amacıyla zıpladı ve çelme takma şakası sonucunda genç kız aniden yere düştü. 112 acil çağrı merkezine durum bildirildi ve hastaneye kaldırılan Nilsu Ö.'nün omurgasında kırık tespit edildi.

OMURGASI KIRILDI, 1 AY AYAĞA KALKAMADI

Bel kısmına çelik korse takılan Nilsu Ö.'ye, 1 aylık bir süre boyunca ayağa kalkmamak ve yatak istirahati yapmak şartıyla tedavi uygulandı. Kızının başına gelen olayı duyan anne Canan Başoğlu, olaya karışan iki öğrenci hakkında şikayetçi oldu.

Yaklaşık 8 yıl boyunca basketbolda birçok kupa kazanan ve pek çok madalya elde eden, son 1 yıl içinde Kepezspor bayanlar ragbi takımında da spor yapan genç kıza doktorlar, en az 3-4 ay boyunca antrenmanlara dönemeyeceğini söyledi. Ragbide milli takım hayali kuran Nilsu Ö., aldığı kötü haberle üzülse de yeniden sahalara dönmek için yatağında gün saymaktadır.

HEDEFİ RAGBİ MİLLİ TAKIMI'YDI

Olayı anlatan Nilsu Ö., şunları söyledi:

"Yurtta ertesi gün gerçekleşecek olan etüt sınavı için hazırlanıyordum. Arkadaşlarım arayıp Tiktok akımı çekeceklerini söylediler. Sınava çalıştığım için hemen gidip geleyim diye acele ettim. Beni ortaya aldılar, kamerayı koydular. Sırayla zıplayacaklarını ve en son üçümüzün aynı anda zıplayacağını söylediler.

Ben zıpladıktan sonra ikisi de sağdan soldan ayağıma çelme taktılar ve yere düştüm. Yerden kalkmadım, çok fazla acım vardı. Ambulansla hastaneye götürdüler beni. Tomografide omurga çıkışında kırık olduğunu öğrendik. O süreçte hiçbir şekilde yürüyemiyordum, şu anda da öyle.

Arkadaşlarımın kötü niyetle yapmadığının farkındayım fakat şakanın yapıldığı zemin sert bir zemindi, bunu düşünmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Olan benim sporuma, hayalime oldu. 1 senedir milli takım için hazırlanıyordum. Şubatta maçım vardı. Maçıma katılamayacağım fakat arkadaşlarıma sonuna kadar destek olacağım. Çok büyük hayallerim vardı fakat hayırlısı buymuş."

"YILLARIN EMEĞİ, 2 DAKİKALIK ŞAKA İÇİN MAHVOLDU"

Anne Canan Başoğlu ise, Tiktok akımı için yapılan şakayı son derece yanlış bulduğunu ve kızının senelerdir verdiği emeğin 2 dakikada yok olduğunu söyledi. Canan Başoğlu, şu şekilde konuştu:

"Tiktok akımı adı altında bir şaka adına kızımın senelerdir verdiği emek 2 dakikada mahvoldu. Ben kızıma güveniyorum, yeniden ayağa kalkıp sporuna ve okuluna geri dönecek. Bu TikTok adı altında çekilen ağır şakalar, gençlerimizin canına mal olabilir. Ben o gece gittiğim zaman kızımı belden aşağı felç de bulabilirdim ya da beyin kanaması geçirmiş olarak da bulabilirdim.

Çocuklarımıza girdikleri 'sınavdan 100 alacaksın, sen mühendislik okuyacaksın' demek yerine insan yaşamının daha değerli olduğunu söyleyip vicdanlı ve merhametli bir insan yetiştirmeyi tavsiye ediyorum. Çünkü 2 dakikalık bir şaka benim kızımı bu hale getirdi. Buradaki kupa ve madalyalar reklam amaçlı değil, çok büyük bir emek var.

Kızımın kaldığı yurt ve okuduğu okul, hepsi tek tek aradılar ve ilgilendiler. Onları asla kötülemiyorum ve hala arkamızdalar. Bir anne olarak çok üzgünüm. Tiktok akımına bir an önce el konulmasını istiyorum. Benim kızım gibi daha nice gençlerin hayali çöp olmasın."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş
Feyza Altun, hakim karşısına çıkıyor: İki ayrı kombinim var gözünüz bende olsun
Bu olay, mafyanın devlete karşı atağa geçtiğinin kanıtıdır
Erdoğan duyurdu: Oda ve borsa başkanları yeşil pasaport alacak
Ülkü Ocakları Başkanı, Zafer Partili ismi hastanelik edip ölümle tehdit etti