Ölüm kavşağının müteahhitlerindendi: Maraş'a afet konutu yapacak

Urfa’da yağmur sonrası can pazarına dönen Abide Köprülü Kavşağı’nın viyadüklerini icra eden Gürbağ İnşaat, depremler sonrası yıkılan Maraş’ta 863 konut inşa edecek.

Depremlerin peşinden selin vurmuş olduğu Şanlıurfa'da yağmur sonrası oldukça sayıda yurttaşın mahsur kalmış olduğu, can kayıplarına sebep olan Abide Kavşağı’nın müteahhitlerinden biri olan Gürbağ İnşaat, depremle yıkılan Kahramanmaraş’ta 863 kalıcı konut yapmak suretiyle pazarlıkla iki ihaleyi aldı.

Şehrin merkezinde bulunan ve beş ayrı bulvarı birbirine bağlayan Abide Kavşağı 3 Aralık 2022’de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iştirak ettiği törenle açıldı. Kavşağın viyadüklerini inşa eden Ohitan adlı firmanın bağlı olduğu Gürbağ Group’un sahibi Halil Bağıban, köprülü kavşağı "Abide Köprülü Kavşağı Şanlıurfa’ya yakışır bir hizmet oldu” sözleriyle tanıttı.

Gürbağ’la beraber başka şirketlerin de değişik etaplarını yapmış olduğu bu kavşağa ilişkin inşaat “Planlama ve mühendislik hataları var” ikazlarına karşı başladı ve tamamlandı. 15 Mart'taki sağanak yağışın peşinden su altında kalan kavşakta bir şahıs yaşamını yitirdi.

Birgün'den Nurcan Gökdemir'in haberine nazaran 24 Şubat'ta Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine 258 konut inşa etmek için pazarlıkla ihale düzenlendi. Yaklaşık maliyeti 400 milyon lira olan konut, altyapı ve çevre düzenlemesi işi için 399 milyon 721 bin liralık “makul teklif” Gürbağ İnşaat-MEDSAN Asfalt ortaklığından geldi.

Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi Yantepe Mahallesi’nde inşa edilecek 605 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi de 7 Mart’ta yapılmış oldu. Altı firmanın iştirak ettiği ihalede ortalama maliyet 1 milyar 144 milyon lira olarak belirlendi. Pazarlıkta maliyetin üstünde bir sayı olan 1 milyar 240 milyon liralık teklifte veren Gürbağ, bu ihaleyi de aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Görevleri iptal edildi: Metin Akpınar ve Erman Toroğlu, yaş sınırına takıldı
İkizi 11 yıl sonra doğdu
Bu yeni değişiklikle istifa edenler bile tazminatlarının tamamını alma hakkına sahip olacak!
Türk turistlerin en favori rotaları belirlendi: Valizini alan oraya gidiyor!
Türk Okçular Essen'de Zafer Peşinde: Mete Gazoz Finale Yükseldi!