Ölümlü Trafik Kazası Sonrası ABD'ye Kaçan Timur Cihantimur’un Son Duruşması Yapıldı!

İstanbul’da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından ABD'ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, Boston'da hakim karşısına çıktı. Hakim, savunma ve iddia makamından son yazılı savunmalarını istedi, karar için ileri bir tarih belirlendi.

İstanbul Eyüpsultan’da 1 Mart’ta meydana gelen ölümlü trafik kazasına karışan ve olayın ardından ABD’ye kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, Boston John Joseph Moakley Adliyesi’nde görülen son duruşmada bir kez daha hakim karşısına çıktı. ABD'de 4 aydır tutuklu bulunan Cihantimur'un iade talebiyle yargılandığı davada, Hakim Donald Cabell taraflardan son yazılı savunmalarını istedi. Cabell, savunmaların değerlendirilmesinden sonra Türkiye'ye iade kararı hakkında hükmünü verecek.

Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin Türkiye'de iddianamenin henüz hazırlanmadığını ve bu süreçte bir ABD vatandaşının iadesinin Anayasa'ya aykırı olduğunu savundu. Ancak savcılık makamı, davada yeterli delil bulunduğunu ve Cihantimur’un Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık bir saat süren duruşma sonunda, Hakim Cabell Cihantimur’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tarafların, bir hafta içinde mahkemeye 8 sayfalık yazılı savunmalarını sunması gerektiğini belirtti.

ANNESİ EYLEM TOK'UN DURUMU


Cihantimur'un annesi Eylem Tok da, oğluyla birlikte kaza sonrasında ABD'ye kaçtığı gerekçesiyle tutuklu yargılanıyor. Tok için yapılan duruşmada da savunma ve iddia makamlarının yazılı savunmalarını teslim etmeleri için verilen süre yarın doluyor.

KEMERBURGAZ’DAKİ KAZA


1 Mart’taKemerburgaz’da 3 ATV aracından biri arızalanmış ve yol kenarında tamir edilmeye çalışırken, aynı yönde seyreden bir araç 3 ATV’ye çarpmıştı. Olayda Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, 5 kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, önce Mısır’a ardından ABD’ye kaçmıştı.

14 Haziran'da Boston'da yakalanan Cihantimur ve annesi, 18 Haziran'da ayrı ayrı mahkemeye çıkarılmış ve tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Cihantimur'un avukatlarının "kaldığı tutukevinin şartlarının kötü olduğu" gerekçesiyle yaptığı yer değiştirme talebi de reddedilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.