Ölümünü oylamaya sundu, çoğunluğun tercihiyle hayatına son verdi

Malezya’nın doğusundaki Salavak eyaletinde, Instagram’da ölümünü oylamaya sunan 16 yaşındaki genç, çoğunluğun tercihiyle yaşamına son verdi.Malezya'da 16 yaşındaki bir genç Instagram'da yayınladığı anketle ölümünü...

Malezya’nın doğusundaki Salavak eyaletinde, Instagram’da ölümünü oylamaya sunan 16 yaşındaki genç, çoğunluğun tercihiyle yaşamına son verdi.

Malezya'da 16 yaşındaki bir genç Instagram'da yayınladığı anketle ölümünü oylamaya sundu. Takipçilerinin ‘ölüm ve yaşam’ arasında seçim yapmasını isteyen genç, yüzde 69 ‘ölüm’ cevabının verilmesinin ardından hayatına son verdi.

Instagram hesabından bir anket paylaşarak takipçilerinden ‘ölüm ve yaşam’ arasında seçim yapmasını isteyen Malezyalı bir genç, çoğunluğun ölümü seçmesi nedeniyle hayatına son verdiği belirtildi. Polisin verdiği bilgiye göre, adı açıklanmayan 16 yaşındaki genç, Instagram hesabında bir anket paylaştı ve takipçilerine “Gerçekten önemli. Bana ölüm ya da yaşamı seçme konusunda yardım edin” diye seslendi.

Çoğu kullanıcının ‘ölüm’ demesi üzerine genç kızın kendisini öldürdüğü iddia edildi. Polisin yaptığı incelemelere göre yüzde 69 ankette ‘ölüm’ dedi.

‘İNTİHARA TEŞVİK NEDENİYLE SUÇLANMALILAR’

Olayın duyulması tartışma yarattı. Avukat ve miletvekili Ramkarpal Singh, gencin ölmesi yönünde oy kullananların intihara teşvik nedeniyle suçlanmaları gerektiğini söyledi.

Instagram’da yanıt verenlerin ‘yaşam’ seçeneğini işaretlemesi halinde gencin hayatta olacağına inandığını söyleyen “Singh, “Kullanıcıların çoğu, kendi hayatına son vermek konusunda cesaret vermeseydi genç kız bugün yaşıyor olur muydu? Eğer profesyonel yardım alması önerilseydi bunu yapar mıydı? Gerçekten kullanıcıların yüreklendirmesi hayatına son verme kararını etkiledi mi?” diye sordu.

Singh, “İntihara teşebbüs bu ülkede suç olduğu için, belki de birini intihara teşvik etmek de suç olmalı” diyerek konunun araştırılmasını istedi.

‘GENÇLERİN RUH SAĞLIĞINDAN ENDİŞELİYİM’

Malezya Gençlik ve Spor Bakanı Syed Saddiq Abdul Rahman’a göre ise, yaşanan trajedi ülkedeki ruh sağlığı konusunda ulusal düzeyde tartışma yapılması ihtiyacını ortaya koydu. Rahman, “Gençlerimizin ruh sağlığı hakkında hakikaten endişeliyim. Bu, ciddiyetle ele alınması gereken ulusal bir mesele” dedi.

İNGİLTERE’DE DE BENZER İNTİHAR VAKASI

Yaşana olay akıllara bir kez daha sosyal medya kuruluşlarının politikalarını getirdi. Instagram şubat ayında bir açıklama yaparak, hassas ekranlar özelliğini yayına alarak kendine zarar verme fikri bulunduran içeriklerin gizleneceğini duyurmuştu.

Bu hamle, İngiltere’de 2017 yılında intihar eden 14 yaşındaki Molly Russell’ın ardından gündeme gelmişti. Russell’ın ailesi, kızlarının Instagram’daki intihar görüntülerinin ardından hayatına son verdiğini savunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı