Ömer Çelik'ten CHP'ye Dilruba tepkisi “Protokolde ağırlanması kabul edilemez“

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Atatürk’e hakaretlerin fikir özgürlüğü olmadığını vurguladı. Çelik, nefret söylemlerinin kınanması gerektiğini belirtti ve böyle tavırların asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e sert bir yanıt verdi. Çelik, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül veren vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bu tür ifadeler, kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir" dedi. 

Çelik, hakaret ve provokatif açıklamaların, ilkel bir nefretin ve demokrasi karşıtı bir siyasetin ürünü olduğunu vurgulayarak, "Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Ayrıca, İzmir’de yaptığı bir sokak röportajında, cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP lideri Özgür Özel ile birlikte İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılmasına da tepki gösteren Çelik, şunları ifade etti: "Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza hakaret eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve taltif edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Bir siyasi parti yöneticileri, nefret ve hakaret söylemlerinin destekleyicisi olamaz. Nefret söylemlerine değer verilmesi, tam anlamıyla bir şuursuzluktur."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.