Ömer Faruk Gergerlioğlu, serbest bırakıldı

Adalet Nöbeti'ni sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de bu sabah gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasının nedeni ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan baska bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. HDP'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" denildi.
Gergerlioğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
 

KAÇMAZ: KIYAFETLERİNİ GİYMESİNE MÜSAADE EDİLMEDİ, SÜRÜKLENDİ

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, gözaltı anını şöyle anlattı: "Yine AKP- MHP faşist ruhunun ülkeye dayattığı hukuksuz uygulamalar sonrası, barbarca görüntülerin yaşanabileceğini bir kez daha gördük. Ömer Hocamızın vekilliğinin hukuka aykırı düşürülmesinden sonra kendisinin bu haksız, hukuksuz karara karşı sürdürdüğü eylemin 5. Gününde sabah namazı için uyanıp lavaboya girdiğinde aniden yüzlerce polis koridoru kuşatma altına alındı. Ömer Hocamız abdest alınırken, kendisine tebligat yapılmadan, kıyafetlerini giyilmesine müsaade edilmeden, sürükleyerek götürüldü. Barbarlık vardı."

SAVCILIK YENİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Gergerlioğlu hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun "Meclisi terk etmediği, hâlâ milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durduğu” gibi gerekçeler sıralandı. Gözaltının da bu soruşturma kapsamında yapıldığı belirtildi.

BAHÇELİ 'KONU ACİLDİR' DEMİŞTİ

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yer yatağı ile beraber Meclis’in kapısının önüne koyulması mümkündür ve konu acildir" demişti.

TANRIKULU'NDAN TEPKİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ise Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına şu sözlerle tepki gösterdi:Sevgili dostum @gergerliogluof TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı. Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun...''ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır