Ömer Fethi Gürer: Tarım Kredi Kooperatifleri Marketinde Ramazan Kolisi, Bir Yılda 169 Liradan 320 Liraya Çıktı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ilişik bir marketten almış olduğu ramazan kolisinin fiyatının son bir yılda 169 liradan 320 liraya yükseldiğini belirterek, “Gıda enflasyonu devam ediyor. Sabit gelirli ve dar gelirliler, ramazan ayını oldukça zor geçirecek” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ilişik bir marketten almış olduğu ramazan kolisinin fiyatının son bir yılda 169 liradan 320 liraya yükseldiğini belirterek, "Gıda enflasyonu devam ediyor. Sabit gelirli ve dar gelirliler, ramazan ayını oldukça zor geçirecek" dedi.

Ömer Fethi Gürer, bugün yapmış olduğu açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta Tarım Kredi Kooperatifleri'nin marketlerinde ürünlerin ucuz bulunduğunu söylemesine karşın, fiyatların geçen yıla nazaran yüzde 100'e yakın oranlarda arttığını söylemiş oldu.

Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ilişik bir marketten almış olduğu ramazan kolisinin içindeki ürünlerin geçen yılki fiyatlarıyla bu yılkı fiyatlarını kıyaslayan Gürer, 2018 senesinde 49 lira olan ramazan kolisi fiyatının geçen yıl 169 liraya, bu yıl 320 liraya çıktığını belirtti. Gürer, fiyat kıyaslaması yapmış olduğu ramazan kolisinde birer kilo bulgur, nohut, pirinç, mercimek, şeker, un, yarım kilo çay, bir litre ayçiçeği yağı, iki tane makarna, iki tane çorba, bir paket tuz ile 830 gram salça bulunduğunu belirtti.

Gürer, "Gıda enflasyonu devam ediyor. Sabit gelirli ve dar gelirliler, ramazan ayını oldukça zor geçirecek. AKP Genel Başkanı'nın durağan fiyat anlatısı, rafta zam olarak sırıtıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Alkol ürünleri üreticilerine teminat zorunluluğu
Prof. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için riskli bölgeleri saydı
HSK’dan “Erdoğan aday olamaz” diyen hakime yeni soruşturma
Erdoğan işaretini vermişti: Nefret suçlarına karşı yeni adımlar atılacak
Erdoğan MHP ile ilişkisini bozmaz