Omicron varyantı ölümcül olma ihtimaline sahip mi?

Omicron varyantı ölümcül olabileceği konusunda iddialar ortaya atılmıştı. Ancak yeni gelen bazı açıklamalara bakılınca durum biraz daha net anlaşıldı.

Dünya Sağlık Örgütü pandemi sürecini yönetmeye çalışıyor. Her ne kadar Avrupa ve ABD gibi bölgelerde virüs giderek artış gösterse bile herkes temkinli yaklaşıyor. Şimdilik kapanma düşünülmüyor ancak vaka sayılarının yükselmesi büyük endişe yaratıyor. Yeni varyant ise bu endişeyi adeta göklere çıkardı.

Omicron varyantı ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Christian Lindmer tarafından açıklamalar yapıldı. Güney Afrika’da bulunan hastanelere yatışların artması ile bu varyantın bir alakası olup olmadığı soruldu. Kendisi yeni varyantın daha ölümcül olma gibi bir davranış sergilemediğini ifade etti. Bu konu basın tarafından çok defa tartışılmış ve tüm dünyayı tedirgin etmişti.

Ortaya çıkan son detaylara göre Dünya Sağlık Örgütü bu varyantın tahmin edildiği kadar tehlikeli olmadığını düşünüyor. Birçok kişi yeni varyantın vaka sayılarını sert bir şekilde artıracağını düşünüyordu. Ancak böyle bir etki henüz tespit edilmedi. Ayrıca varyantın ölüm oranlarını artırmak gibi bir etkisi de yok.

Herkes bu varyantın nasıl ortaya çıktığını merak ediyordu. Henüz delta varyantına alışmadan yeni bir tür ortaya çıkmıştı. Yapılan açıklamalarda bu virüsün bağışıklık sistemi düşük birisinde uzun süre kaldığı ifade edildi. Yani en azından Dünya Sağlık Örgütü böyle bir ihtimali düşünüyor. Bir diğer önemli ihtimal ise virüsünün hayvanlara bulaşıp orada mutasyon geçirerek tekrar insanlara geri dönmesi.

Yeni koronavirüs varyantı aşı tartışmalarını alevlendirdi: Sürekli aşı gerekebilir

Omicron varyantı ölümcül etkisini henüz göstermemiş olabilir. Dünya Sağlık Örgütü bu yeni varyantı yakın takip altına aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
iPhone 11 'in fiyatı düştü!: Bu fırsat kaçmaz
iPhone'un alarm sorununa dikkat edin!: Bu yüzden uyuyakalabilirsiniz!
WhatsApp'a gizlice erişim: Milyonlarca kişi bu yöntemi kullanıyor!
Microsoft, Malezya'ya Yapay Zeka İçin Dev Yatırım Yapacak