TBMM'DE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU GÖRÜŞMELERİ
TBMM Genel Kurulu, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin görüşmelerine başlayacak. Ayrıca, 11 Temmuz Perşembe günü "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" dolayısıyla genel görüşme yapılması planlanıyor.
ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NDA SON DURUM
ÖĞRETMEN ADAYLARINA ÖDEME
Öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde belirlenen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ödeme yapılacak.
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN KADROYA GEÇİŞİ
Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler, talepleri halinde görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanacak. Bu kadrolara atananlar, mazerete bağlı yer değiştirmeler hariç olmak üzere, bir yıl süreyle yer değiştiremeyecek.
SUÇLARDAN MAHKUM OLANLARIN ÖĞRETMENLİĞİ SONA ERECEK
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanılmasını kolaylaştırma, kabul etme, bulundurma, kullanma suçları ile hayasızca hareketler, müstehcenlik, fuhuş suçları ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.
ÖĞRETMENLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA CEZA ARTIŞI
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri sebebiyle "kasten yaralama", "tehdit", "hakaret" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçlarının işlenmesi halinde cezalar yarı oranında artırılacak ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.
BAŞÖĞRETMEN ÜNVANI
Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olanlar, başöğretmen unvanı için başvurabilecekler.
SREBRENİTSA SOYKIRIMINI ANMA GÜNÜ
TBMM Genel Kurulu, Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladić komutasındaki Sırp birliklerce ele geçirilmesinin ardından başlayan ve kısa süre içinde 8 binden fazla Boşnak sivilin öldürüldüğü soykırımın 29'uncu yılı dolayısıyla 11 Temmuz Perşembe günü genel görüşme yapmayı planlıyor.