Ömür Gedik: Bu haksızlığa göz mü yumacağız

HAÇİKO Kurucu Başkanı ve Hürriyet yazarı Ömür Gedik, "yasaklı ırk" olarak tanımlanan bazı köpek ırklarının sahipleri ortada bıraktı diye bir ömür boyu barınaklarda kalmak zorunda kaldığını hatırlatarak, sahiplendirmenin önünün açılmasını istedi.

Ömür Gedik, bugünkü yazısında köpeklerin birçoğunun gün ışığı bile görmeyen 2 metrekare kafeslerde ölümü beklediğini bile getirerek, "Biliyor musunuz, çoğu da bebek gibi masum ve uysal bu canların. Peki neden hapisteler? Yolda, sokakta, ormanda bulduklarımızı bile sahiplenemiyoruz artık. Yetkili, yetkisiz, vicdan sahibi herkese sesleniyorum:  Yeni bir genelge şart! Bu canların sahiplendirilmelerinin önü açılsın" dedi. 

Gedik, "Dahası barınaklar, bu yasaklı ırkların da gelmesiyle hizmet kapasitelerini aşmış durumda. Barınaklar yasaklı ırklarla doldu, personel kendi işlerini yapamaz hale geldi. Bu yasaklı ırkların zaten kısırlaştırılmaları yapıldı. Dernekler gözetiminde ve yönlendirmesiyle yeniden sahiplendirilmelerinin önünün açılmasını diliyor ve talep ediyoruz" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızlı erkekli konserler istemiyorum: Rektörlük bahar şenliğine izin vermedi
Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!