Omuz ağrısı için gittiği hastanede hayatı karardı! Yanlış müdahale yüzde 80 sakat bıraktı

Elazığ'da omuz ağrısı şikayetiyle sağlık kabinine başvuran Zülfü Benzer, aldığı kas gevşetici ve ağrı kesici iğnenin siyatik sinire denk gelmesi sonucu sol ayağında yüzde 80 his ve fonksiyon kaybı yaşadı.

Elazığ'da omuz ağrısı yaşayan Zülfü Benzer, başvurduğu sağlık kabininde aldığı tedavi sonucunda hayatının karardığını iddia ediyor. İddiaya göre yapılan kas gevşetici ve ağrı kesici iğnenin siyatik sinire denk gelmesi üzerine Benzer'in sol ayağında yüzde 80 his ve fonksiyon kaybı yaşandı.

SAĞLIK KABİNİNDEKİ BEKLENMEDİK KOMPLİKASYON

42 yaşındaki esnaf Zülfü Benzer, omuz ağrısı nedeniyle başvurduğu sağlık kabininde yapılan tedavi sonrasında beklenmedik bir durumla karşılaştı. İddialara göre kas gevşetici ve ağrı kesici iğne, siyatik sinire denk gelerek sol ayağında ciddi ağrılara ve yüzde 80 his ve fonksiyon kaybına neden oldu.

YAŞANAN TALİHSİZ OLAYIN DETAYLARI

Zülfü Benzer, sağlık kabininde yapılan ilk iğne sonrasında ağrılarının arttığını belirterek, ikinci bir iğne daha yapıldığını ifade etti. Sağlık durumu giderek kötüleşen Benzer, farklı hastanelere başvurarak sol bacağında yüzde 80 sakatlık teşhisi aldı. Benzer, talihsiz olayı şu cümlelerle anlattı: "Ben esnafım. Omuzum ağrıyordu, kliniğe gittim. Omzumun ağrıdığını söyledim. O da bir kas gevşetici bir de ağrı kesici yapayım dedi. Gittiğim zaman kötüydüm, uzanamıyordum. Sedyeye uzanmadan, çömelterek iğneyi vurdu. Daha iğne vücudumdayken ağrı başladı ve ayağım gitti dedim. Ben durumu anlatınca bir iğne daha vurdu. Orada düşen tansiyonumu ölçtü, ayağımı ovaladı ama olmadı. Aynı akşam acile gittim, böyle şeyler oluyor deyip iki tane ilaç yazdı. Geldim yine aynı. Bir haftayı o şekilde ağrılarla geçirdim" 

HASTA ŞİKAYETÇİ, SAĞLIK KABİNİ YETKİLİSİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Benzer, yaşadığı olayın ardından sağlık kabini yetkilisine şikayette bulunduğunu belirterek, "Yüzde 80 böyle kalma ihtimalin var, dediler. Nöroloji bölümü de aynı şeyi söyledi. Şu an iki koltuk değneğiyle geziyorum. İğneyi yapan sağlık teknikeriydi. Ben de avukat aracılığıyla şikayetçi oldum. Hakkımı arıyorum ve şikayetimden de vazgeçmeyeceğim. İki iş yerim vardı, kapattım. İş yerini de boş verdim, doktorun dediğine göre sakat kalacağım, sağlığım gitti. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere valilikten yardım ve ilgi istiyorum" dedi. Yetkili ise durumu "Komplikasyon gelişen bir durum" olarak açıkladı ve Zülfü Benzer'e destek olacaklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!
İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi