Omuz Altı Felci Geçiren Noland Arbaugh Beyin Çipi Sayesinde Santranç Oynadı!

Dalış kazası sonucu omuz altı felç olan Noland Arbaugh'a beyin çipi implante edildi. Neuralink sayesinde satranç oynuyor! İmleci düşünce gücüyle hareket ettiriyor. İlginç detaylar!

Dalış kazası sonucu omuz altı felç olan Noland Arbaugh, Neuralink'in beyin çipi implantasyonu ile dizüstü bilgisayarında satranç oynayabiliyor, imleci düşünce gücüyle hareket ettirebiliyor. Teknolojinin sınırlarını zorlayan bir başarı hikayesi!

29 yaşındaki Noland Arbaugh'un omuz altı felç olmasıyla sonuçlanan bir dalış kazası geçirmesinin ardından, Neuralink adlı bir girişim tarafından beyin çipi implantasyonu yapıldı. Bu implant sayesinde Arbaugh, dizüstü bilgisayarında satranç oynayabiliyor ve Neuralink cihazıyla imleci düşünce gücüyle hareket ettirebiliyor. Elon Musk, Arbaugh'un bu yeteneğini canlı yayında gösterdi.

Neuralink, beyin çipleri aracılığıyla insanların düşünce yoluyla elektronik cihazlara erişim sağlamayı hedefleyen bir girişimdir. Şu anda, motor becerilerini kaybetmiş bireyler üzerinde test edilmektedir. Amacı, nörolojik sorunlara çözümler sunmaktır, bu da demans, Parkinson hastalığı ve omurilik yaralanmaları gibi durumları içerir.

Geçen yıl, beyin çipi projesinin insan deneyleri için Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay alındı. Bu gelişme, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisinin tıbbi uygulamaları açısından umut verici bir adımdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!