On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı

Öğretmen atamaları için yıllardır bekleyenlerin merakla beklediği haber sonunda açıklandı. Atama yapılacak kişi sayısına ilişkin net bilgiyi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin verdi. İşte 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili en güncel açıklamalar...

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarını sürdürüyor. Binlerce mezun öğretmen, atama bekleyişinde umutla gelecek haberleri bekliyordu. 2024 yılında gerçekleştirilecek öğretmen atamalarının kaç kişilik kontenjanla yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu'nda, bu konuda merak edilen soruların yanıtları Milli Eğitim Bakanı Tekin'den geldi. İşte 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili en son açıklamalar...

KAÇ KİŞİLİK ATAMA YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda öğretmen atamalarıyla ilgili merak edilen detayları açıkladı. Bakan Tekin, gazetecilerin sorularına cevap vererek atama sayılarını şimdilik açıklamayacağını söyledi ve pazartesi günü kabine toplantısı sonrasında detayların kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Bu yıl toplamda 24 bin öğretmen ataması yapılacağı öğrenildi. Bu atamalar içinde 2 bin kontenjanın şehit, gazi yakını ve engelli vatandaşlarımız için ayrıldığı belirtiliyor. Bakan Tekin, atamaların eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek ve nitelikli eğitim kadrosunu artırmak amacıyla yapıldığını vurguladı.

Atama bekleyen binlerce öğretmen adayı, Bakan Tekin'in açıklamalarını pazartesi gününü umutla beklemeye başladı. Bakanlık, atama yapılacak branşlar ve kontenjan dağılımı hakkında detaylı bilgileri de kabine toplantısı sonrasında duyuracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!