Onayı olmadan 1071’e imzası atılan Dr. Anıl Özgüç istifa etti!

Barış Akademisyenleri hakkındaki yargılamalar için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı yayınlanan ‘1071’...

Barış Akademisyenleri hakkındaki yargılamalar için hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi kararına karşı yayınlanan ‘1071’ imzalı metinde onayı olmadan isminin yer aldığını söyleyen akademisyen Anıl Özgüç istifa ettiğini açıkladı.

Anayasa Mahkemesi’nin Barış Bildirisi imzacısı akademisyenlerle ilgili hak ihlali kararının ardından Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 1071 akademisyen, karara tepki gösteren bir bildiriye imza attı. Metnin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından bazı akademisyenler iradeleri ve beyanları dışında listede yer aldıklarını duyurdu.

Onayı olmadan AYM kararına tepki bildirisinde ismi yer alan İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görevli Dr. Anıl Özgüç sosyal medya hesabından 1 Ağustos tarihinde üniversiteden istifa ettiğini duyurdu. Özgüç yayınladığı mesajında, “Destekleriniz için, bana bir sayıdan, bir ‘kelle’den ibaret olmadığımı hatırlattığınız için teşekkür ederim” ifadelerine de yer verdi. Kaynak: Onayı olmadan 1071’e imzası atılmıştı! O akademisyen istifa etti...

1071’CİLERİN SAYISI 1066’YA DÜŞMÜŞTÜ

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden Dr. Mehmet Şerif Eskin, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde görevli akademisyenler Prof. Ercan Eyüpoğlu, Doç. Dr. Alev Erarslan ve Dr. Anıl Özgüç imzalarının haberleri olmadan kullanıldığını açıklamıştı. Dr. Fatih Bayram’ın imzasının iki kez kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından 1071 akademisyenin destek verdiği belirtilen metne imza atan akademisyen sayısı 1066’ya düşmüş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak