Onlarca çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ‘Fıkıh Der davası’ ertelendi

Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumluları ve eğitmenlerin çok sayıda

Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumluları ve eğitmenlerin çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulunduklarının ortaya çıkmasının ardından açılan davanın 3'üncü duruşması bugün görüldü.

6 çocuğun şikayetiyle ortaya çıkan skandalda kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B.'nin tutuklu yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmanın ertelendiği öğrenildi. Çocuk İstismarı ve İhmali ile Mücadele Derneği, davanın 20 Ocak 2020'ye ertelendiğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Ümraniye’de ruhsatsız olarak işletilen dinci Fıkıh-Der derneğine bağlı yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer I. ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık B.’nin kursta yatılı olarak kalan çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları ortaya çıkmıştı. Mağdur çocukların savcılığa gidip şikâyette bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada üç sanık tutuklanmış, altı öğrenci şikâyetçi olmuştu. 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Bütün kiri mıknatıs gibi çeken o yöntem: Kızartmalarda işinize yarayacak!
Spotify'a 'telif' davası: ABD'de davalık oldu
Aracınıza kaynar su dökmeyi hiç denediniz mi?
Düğünde geline dolardan yapılmış pelerin taktılar!
Yapay zekanın belirlediği Mersin’in en güzel ilçesi bakın hangisi?