Onur Çanakçı, "Diyanet’in günlük 8 milyon dolar harcaması var. O paraya Papa, Müslüman olur!"

Ekonomist Onur Çanakçı, Sansürsüz programında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Diyanet'in günlük 8 milyon dolar harcadığını belirten Çanakçı, bu parayla Papa'nın Müslüman olabileceğini vurguladı.

Ekonomist Onur Çanakçı, Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Sansürsüz programında Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Diyanet'in bütçesiyle ilgili bilgi veren Çanakçı, günlük harcamanın 8 milyon dolar olduğunu ifade etti. "Diyanet’in günlük 8 milyon dolarlık bir harcaması var. Bu da yıllık olarak 93 milyar TL'ye denk geliyor." dedi.

Çanakçı, Diyanet’in harcamaları için ilginç bir yorumda bulunarak, "O parayla Papa Müslüman olur. Secde eder, namaza başlar." şeklinde konuştu.

Bütçe durumuna da değinen Çanakçı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe konusundaki açıklamalarını eleştirdi. "Bu kadar israf varken, Mehmet Şimşek borç faizlerine 66 milyar lira ödendiğinden bahsediyor. Faiz ödemeleri ile affettiğimiz para birbirine yakın. Önümüzdeki yıl 1.6 trilyon lira borç faizi ödeyeceğiz. Mehmet Şimşek ne kadar gürlese de bu ekonomik buhrandan bu yönetim anlayışıyla çıkmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.