Onur konuğu Almanya'nın gündeminde Aslı Erdoğan var

Kültür Servisi'nde yer alan Aslı Uluşahin imzalı habere göre, toplantıya katılan Frankfurt Kitap Fuarı Uluslararası Projeler Direktörü Bärbel Becker, ulusal stantlarının ana temasının “Sözcüklerin Etkisi'' olduğunu aktardıktan...

Kültür Servisi'nde yer alan Aslı Uluşahin imzalı habere göre, toplantıya katılan Frankfurt Kitap Fuarı Uluslararası Projeler Direktörü Bärbel Becker, ulusal stantlarının ana temasının “Sözcüklerin Etkisi'' olduğunu aktardıktan sonra “Sözcüklerin hürriyeti temel haktır ve bunun için savaşmaya değer'' dedi.

Becker, 2008 yılında Frankfurt Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin onur konuğu olması nedeniyle kente gelen yazarlar arasında Aslı Erdoğan’ın da bulunduğunu hatırlatarak, tutuklandığını duyduklarında şok olduklarını söyledi.
Aynı zamanda, Türkiye’de 27 yayınevinin kapatılmış olmasından kaygı duyduklarını vurgulayan Becker, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Madem bu yıl fuarın konuğuyuz, Aslı Erdoğan’a desteğimizi göstermek istiyoruz. Zor şartlarda işini yapan yayınevlerine, yazarlara desteğimizi göstermek istiyoruz.''

Bu kapsamda fuar sırasında “Kelimeler ve Özgürlük'' başlığıyla, ifade özgürlüğünün tartışılacağı bir panel düzenleyeceklerini söyleyen Becker, ulusal stantlarında da “Kelimelerin özgürlüğü'' adlı bir bölümün bulunacağını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!