Onur Yürüyüşü'ne tehdide suç duyurusu!

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı gerekçesiyle engellenen ve polisin orantısız güç kullanımıyla dünya basınında da yer alan Onur Yürüyüşü’ne karşı, dün de Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, ''Onursuz sapıkları...

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı gerekçesiyle engellenen ve polisin orantısız güç kullanımıyla dünya basınında da yer alan Onur Yürüyüşü’ne karşı, dün de Müslüman Anadolu Gençliği isimli bir grup, ''Onursuz sapıkları yürütmüyoruz’ adlı bir etkinlik çağrısı yapmıştı.

Alperen Ocakları da, yürüyüşe ''her şeyi göze alarak’ engel olacaklarını açıklamış, ocakların İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “İsmi onur yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz'' demişti.

Tehdit ve ayrımcılıktan suç duyurusu

Bu çağrılarla Onur Yürüyüşü adım adım hedef haline getirilirken, İHD ve İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, iki grup hakkında, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik’, ''ayrımcılık’, ''tehdit’ suçlarından soruşturma başlatılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan İnsan Hakları Derneği İstanbul şubesi yönetim kurulu üyesi Ayşe Panuş, kısa süre kalan yürüyüşe karşı peş peşe tehdit açıklamaları geldiğine dikkat çekip, “Alperen Ocakları İstanbul temsilciliği de dün akşam yaptığı açıklamada eşcinselleri hedef haline getirerek bir katliama çağrı yapmaktadırlar. İHD olarak insan haklarının temel ilkelerini çiğneyen, ifade özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü, yaşam tarzını açıkça ihlal eden bu ayrımcı çağrılara karşı suç duyurusunda bulunacağız'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!
Meclis'te yeni anayasa turu: Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti'ye ziyaret geldi
Taksicilerden UBER'e dava açıldı: Her şoför 25 bin sterlin alacak
Kampüs gösterileriyle mücadele için antisemitizm tasarısını onayladı
Kılıçdaroğlu hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası talebi geldi