OpenAI, bu yıl 5 milyar dolarlık bir zarar öngördüğünü duyurdu

OpenAI’nin bu yıl 3,7 milyar dolarlık gelire karşılık 5 milyar dolarlık zarar beklediği açıklandı. Öte yandan konuya yakın bir kaynak, şirketin önümüzdeki yıl gelirinin 11,6 milyar dolara çıkmasının beklendiğini doğruladı.

OpenAI, bu yıl 3,7 milyar dolarlık gelir elde etmeyi beklerken, 5 milyar dolarlık bir kayıp öngördüğünü duyurdu. Geçen ay şirket, 300 milyon dolarlık gelir elde etmiş ve bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,700'lük bir artış göstermişti.

CNBC'nin OpenAI’ye yakın bir kaynağa dayandırdığı bilgilere göre, şirket gelecek yıl 11,6 milyar dolarlık satış hedefliyor.

The Times’ın haberine göre, OpenAI’nin mali belgelerini inceleyen bir finans uzmanı, bu yıl beklenen 5 milyar dolarlık kaybın işletme maliyetleri, çalışan maaşları ve ofis kiraları gibi kalemlerden kaynaklandığını belirtirken, bu maliyetler arasında hisse bazlı tazminatın yer almadığını da vurguladı.

Microsoft'un desteğiyle faaliyet gösteren OpenAI, şu anda değerini 150 milyar dolardan fazla bir seviyeye çıkarmayı hedefleyen bir finansman turunda. Konuya hakim kaynaklar, bu turu Thrive Capital’ın yönettiğini ve 1 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını, Tiger Global’ın da katılım sağlamayı düşündüğünü belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.