OpenAI duyurdu: Metinleri videoya çevirebilen yapay zekâ Sora!

OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka modeli olan 'Sora', metin komutları kullanarak gerçekçi ve yaratıcı sahneleri oluşturabiliyor. Sora'nın özellikleri arasında, görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar video içerikleri oluşturabilme yeteneği bulunuyor.

 

OpenAI adlı teknoloji şirketi, metin komutları kullanarak gerçekçi ve yaratıcı sahneleri oluşturabilen bir yapay zeka modeli olan 'Sora'yı tanıttı. Sora'nın, görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar video içerikleri oluşturabildiği belirtildi.

OpenAI, yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT'nin geliştiricisi olarak, insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren problemleri çözmelerine yardımcı olacak modeller üzerinde çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Bu çalışmaların bir parçası olarak, yapay zekâya hareket halindeki fiziksel dünyayı anlama ve simüle etme becerileri kazandırmaya odaklanıldığı belirtildi.

OpenAI'nın duyurusuna göre, Sora adlı yapay zekâ modeli, metinden videoya dönüşüm sağlayan bir model olarak tanıtıldı. Bu modelin kullanıcıların isteklerine bağlı olarak, görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabildiği belirtildi.

SANATÇI, TASARIMCI VE FİLM YAPIMCILARINA ERİŞİME AÇIK

Açıklamada, Sora'nın olası zararlar veya risklerinin değerlendirilmesi amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunulduğu ve ayrıca, modelin profesyoneller için faydalı hale getirilmesi için geri bildirim almak amacıyla bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldığı belirtildi.

Açıklamada, Sora'nın karmaşık sahneler oluşturabilme yeteneğine sahip olduğu ve birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarını içerebileceği belirtilerek, modelin istekleri doğru bir şekilde yorumlayabilme ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler yaratma yeteneğine sahip olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
Darbe aldıkça sertleşen malzeme: Depreme karşı binalarda kullanılabilir mi?
TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor