OpenAI, Sesli Etkileşimde Tarih Yazıyor: Gelişmiş Ses Modu Yayınlandı

OpenAI, ChatGPT’nin Gelişmiş Ses Modu (AVM) özelliğini, ücretli kullanıcılarına sunarak sesli iletişim deneyimini yeniliyor. Yeni ses seçenekleri ve gelişmiş özelliklerle kullanıcılar, daha doğal bir etkileşim imkanı bulacak.

OpenAI, ChatGPT’nin Gelişmiş Ses Modu (AVM) özelliğini geniş bir kullanıcı kitlesine sunmaya başladı. Salı günü yapılan duyuruyla birlikte, bu sesli etkileşim özelliği ilk olarak ChatGPT’nin Plus ve Teams planlarına sahip kullanıcılara erişim sağlayacak. Kurumsal ve eğitim kullanıcılarının bu özelliğe erişimi ise önümüzdeki hafta başlayacak. AVM’nin tanıtımıyla, kullanıcılar daha doğal bir konuşma deneyimi yaşayacak. Geliştirilen görsel tasarımda, önceki siyah noktaların yerini alan mavi animasyonlu bir küre kullanıma sunuldu.

AVM ile birlikte, kullanıcılar toplamda dokuz farklı ses seçeneğine erişebilecek. Yeni sesler arasında Arbor, Maple, Sol, Spruce ve Vale gibi isimler yer alıyor. Bu isimlerin doğadan ilham alması, AVM’nin kullanıcılarla daha doğal bir etkileşim kurma amacını destekliyor. Ancak, OpenAI'nin ilk duyurularında yer alan Sky sesi, Scarlett Johansson’un hukuki tehdidi nedeniyle kaldırılmış durumda.

GELİŞTİRİLMİŞ FONKSİYONLAR

OpenAI, Gelişmiş Ses Modu’nun alfa testlerinden sonra bazı iyileştirmeler yaptığını belirtiyor. Kullanıcılar, artık aksanları daha iyi anlama kapasitesine sahip bir sesli etkileşim deneyimi yaşayacaklar. Konuşmaların akışkanlığı ve hızı da geliştirilmiş durumda. Kullanıcıların testlerinde karşılaştığı aksaklıkların büyük çoğunluğu giderilmiş. Ayrıca, OpenAI, AVM’ye bazı özelleştirme seçenekleri entegre ediyor. Kullanıcı Talimatları ile kullanıcılar, ChatGPT’nin yanıtlarını kişiselleştirebilirken, Bellek özelliği sayesinde önceki konuşmalar hatırlanabiliyor.

Gelişmiş Ses Modu’nun tanıtıldığı etkinlikte duyurulan video ve ekran paylaşımı özelliği henüz kullanıma sunulmadı. Bu özellik, kullanıcılara matematik sorunları veya kodlarla ilgili gerçek zamanlı bilgi alma imkanı tanıyordu. OpenAI, multimodal yeteneklerin ne zaman sunulacağına dair bir takvim açıklamamış durumda. Ayrıca, AVM’nin bazı bölgelerde henüz kullanıma sunulmadığını belirtmekte fayda var.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.